Avenine från Halmstad deltog i Imagine Swedens riksfinal
Avenine från Halmstad deltog i Imagine Swedens riksfinal

Avenine siktar mot framtiden

Det blev ingen seger i Imagine Swedens riksfinal som gick av stapeln i Uddevalla den gångna helgen. Men kvartetten i Avenine ser ändå ljust på framtiden.

ANNONS
|

– Vi är inte besvikna eller missnöjda på något sätt, utan vi har haft jättekul. Banden som vann var skitbra och samtliga förtjänar sina priser, säger bandets basist Oskar Albertsson.

Som ett av sjutton band från hela Sverige deltog bandet i Imagine Swedens riksfinal under Kristi Himmelfärdshelgen där de representerade Halland.

– Om vi hade vunnit hade det givetvis varit stort, men det är verkligen något med att träffa så många med ett gemensamt intresse – och alla är så bra på det också. Det har varit skitkul att få komma hit till Uddevalla och träffa alla fantastiska musiker. Även om det bara var fyra dagar så blev man verkligen vänner med folk som man knappt träffat innan, säger Albertsson.

ANNONS

Nu väntar slutet på terminen i skolan för de fyra medlemmarna, samtidigt som bandet planerar att spela klart sin EP. Förhoppningen är att den ska vara klar om några månader.

– Sedan har vi några spelningar nu i maj. Först på fototreornas vernissage på Nolltrefem på tisdag och på Sturefestivalen på onsdag, sedan spelar vi när Tillsammans öppnar den 20 maj.

Och att uppträda på Imagine Sweden har bara gett bandet mersmak.

– Vi är nöjda med vårt framträdande och har fått lite respons av juryn efteråt. Det var många som tyckte att vi gjorde det väldigt bra och hade bra energi på scenen. Nu har vi fått lite tips på vad vi kan förbättra och tänka på inför framtiden – så inspirationen och viljan är på topp.

– Vi vill satsa på bandet och på musiken. Det är bara att ge allt, så får vi se vart man kommer.

Fakta: Imagine Sweden

  1. Imagine Sweden, eller Musik Direkt som tävlingen tidigare hette, är en jurybedömd musiktävling för unga musiker mellan 13 och 21 år.
  2. Tanken är att tävlingen ska ge musikerna chansen att uppträda på scen.
  3. Tävlingen avgörs först lokalt, sedan länsvis och därefter en riksfinal, där förstapriset är att representera Sverige på den internationella Imagine Festivalen.
ANNONS