Artisten Sebastian Lara aktuell med debutalbumet ”Element”

Med fem miljoner streams på Spotify kände team Sebastian Lara att det var dags för något nytt. Efter några dagar i en stuga i Smålands mörka skogar hade de hittat känslan de ville åt. Skogens närvaro och stugans kyla gav skivan namnet ”Element”.
– Vi skulle skapa ett album som representerade precis allt vi kände just där och då, säger 27-åriga Sebastian ”Lara” Kjernholm.

ANNONS
LocationHalmstad|

Efter ett drygt halvårs hårdjobb är albumet Element klart. Med nio låtar vill Sebastian Lara och producenten John Fembro förmedla känslor av jord, vind, vatten och eld, och skapa en historia som leder lyssnarna längs den röda tråden och genom jordens element.

Albumet är en produkt av allt Sebastian och John gjort hittills i karriären. Resan har, enligt killarna själva, gått både upp och ner och efter att i höstas nått ett vägskäl bestämde de sig för att det var ett album som skulle göras. Ett album som nu nått över förväntan och som Sebastian och John är mycket stolta över.

ANNONS

– Vi tog ett så stort steg och gjorde autentisk musik som verkligen talar för oss. Vi fångade en känsla i albumet som vi inte gjort förr, säger Sebastian Lara och fortsätter:

– Vi har alltid tänkt mycket på vad andra ska tycka om vår musik, men denna gången gick vi verkligen in i oss själva och gjorde musik som kunde berätta en historia genom albumet från start till slut. Det blev bättre än förväntat!

Starka band

Sebastian och John träffades under studierna på Högskolan i Halmstad. Nu har de tagit examen och Sebastian har flyttat hem till Stockholm igen. Men det rubbar inte killarnas relation varken till varandra eller musiken, snarare tvärtom. I en källare i Johns föräldrahem finns studion där allt började, och där de flesta låtar fortfarande föds.

– Det är en speciell känsla att vara i Halmstad, det betyder mycket, säger Sebastian.

Producenten John Fembro och artisten Sebastian Lara.
Producenten John Fembro och artisten Sebastian Lara. Bild: ANDERS ANDERSSON

”Soundet kom naturligt”

Sebastian Laras tidigare låtar har varit av blandade genrer. I detta album kan de knappt själva sätta fingret på vilken typ av musik låtarna tillhör. Skivan är en produkt av allt de tidigare gjort och allt de själva tycker om:

– I början var det mest hip-hop, sedan gick vi in på ett pop-spår och i detta album har vi kommit fram till ett sound som jag inte kan sätta en genre på riktigt. Det är allt från hip-hop till pop, till indierock och rock. Det är något som verkligen växt fram genom åren och det kom naturligt nu när vi började skapa albumet, säger Sebastian.

ANNONS

John Fembro förklarar att tanken med albumet även var att göra det så analogt som möjligt och använda riktiga instrument för att fånga jordens element ännu tydligare.

Stora drömmar

Nu väntar nya utmaningar och Sebastian Lara och John Fembro har flera saker på gång. Drömmen är att kunna leva på musiken och nu hoppas de att lyssnarna förstår poängen med deras album.

– Vi vill göra musik som vi själva vill lyssna på och vi vill göra något som vi inte tycker finns i Sverige. Nu skulle vi gärna vilja ut och spela de här låtarna, säger John Fembro.

– Jag vill tro och hoppas att folk ser det jag ser i vår musik. Jag och John kommer från två olika världar som vi har kombinerat på ett väldigt unikt sätt. Vi har kommit till insikt om att vi bara gör det vi gillar och förhoppningsvis gillar andra det också, säger Sebastian Lara.

LÄS MER:Flytten till Halmstad blev lyftet för Sebastian Lara

ANNONS