80-talsfesten Beatbox Live är tillbaka i höst

Förra årets Beatbox Live gav mersmak. 7 oktober arrangerar Niclas Blyh på nytt en kväll med 80-talsdoftande livemusik. Secret Service och Ryan Paris är några av artisterna som uppträder på Boom Boom Room i Halmstad.

ANNONS
|

Publiken på förra årets Beatbox Live fick dansa loss till synthpop och italo disco och bland akterna på scen fanns Italove och Rational Youth. I år uppträder artister som för många är lite mer välbekanta.

– Förra året var det smalare namn, även om vi till exempel hade den gamla ”Tracks”-hjälten Paul Rein. Nu satsar vi ännu mer på artister som folk känner igen, säger arrangören Niclas Blyh.

Det största namnet är svenska Secret Service. 80-talsbandet hade hitlåtar som ”Oh Susie”, ”Ten O’Clock Postman” och ”Flash in the Night”.

– Detta är bandets andra spelning i Sverige sedan 80-talet. De låter precis som förr och är ruskigt bra, säger Niclas Blyh.

ANNONS

Ett annat stort namn är Ryan Paris. Han är mest känd för ”Dolce Vita”, som var en världshit 1983.

– Han har aldrig uppträtt i Sverige. Han bor och turnerar en del i Tyskland och släpper även ny musik, men i den gamla genren italo disco, berättar Niclas Blyh.

Och just fans av italo disco kan se fram emot att förra årets succé Italove kommer tillbaka. Det svenska bandet hyllades av många efter förra årets Beatbox Live, som hölls på Kajskjulet i Halmstad. I år arrangeras minifestivalen i stället på Boom Boom Room, en förändring som arrangören tror mycket på.

– Jag är ute efter lite mer klubb. Kajskjulet kräver mer jobb för att skapa klubbkänsla, säger Niclas Blyh.

Förra året låg fokus på synthpop och italo disco, något som enligt arrangören lockade folk från hela Sverige, men även från Danmark och Tyskland. I år blir det bredare fokus med 80-talspop som grund.

– Denna gång hoppas vi att det kommer mer folk från Halmstad och Halland, säger Niclas Blyh, som själv bor i Glommen i Falkenbergs kommun där han driver ett företag inom event och design.

Förutom redan nämnda Secret Service, Ryan Paris och Italove är svenska artisten Saft klar för musikkvällen i oktober. Fler namn är på gång. Ett drömnamn för arrangören är Sandra, mest känd för 80-talshiten (”I’ll Never Be) Maria Magdalena”.

ANNONS

– Men den prislappen går knappast att lösa...

ANNONS