Diggiloo flyttar fram årets sommarturné

Sommarens kanske största konsertshow i Varberg blir inte av. Diggiloo flyttas till 2021. …
– Jättetråkigt! Barnen har längtat efter att åka runt i husbil, säger sommarfalkenbergaren Kristina Lindgren.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Precis som för buskisen i Falkenberg är grundregeln att köpta biljetter gäller till nästa års Diggiloo istället. Men till skillnad från 2entertain lyssnar Diggiloo-producenten Patrik Krall på de kunder som hänvisar till Konsumentverkets tolkning att ett tillgodohavande ska gälla i tio år och inte ett på förhand specifikt datum.

– Vi kommer att vara oerhört flexibla för att måna om våra kunder, så om någon vill byta ort eller år ska vi slita allt vi orkar för att lösa det. Kunderna är det viktigaste vi har, så vi vill jobba upp ett förtroende, säger Krall och fortsätter:

– Men har du fått plats åtta på rad ett så får du ha kvar den biljetten. Senast den 1 juni kommer vi att lämna besked om alla riktlinjer.

ANNONS

När Diggiloo kommer till Södra Fästningshörnan i Varberg 2021, istället för den 23 juli, blir officiellt inom några veckor, när den övriga turnéplanen har blivit klar.

– Vi har fått ett verbalt klartecken från de flesta av artisterna och hoppas att alla kan vara med nästa år. Några kanske har andra åtagande, men vi tittar på om det går att flytta, berättar Patrik Krall.

Förra året slog Diggiloo publikrekord i Varberg med närmare 7 700 biljetter. Årets besked är inte särskilt förvånande, med tanke på att mycket annat har ställts in och/eller flyttats fram.

– Vi har varit hoppfulla och försökt hålla ut ganska länge, även om utsikterna har minskat hela tiden, och tittat på varianter med glesare publik. Nu blev det oundvikligt, men beslutet satt långt inne, säger Patrik Krall.

Förutom Folkhälsomyndighetens besked under coronapandemin, att inga allmänna sammankomster med fler än 50 personer får hållas, har Patrik Krall tänkt på åskådarnas oro.

– Diggiloos själ ligger i att det är en familjangelägenhet för tre generationer, där barnen springer runt och mormor och morfar är med. Det hade kunnat kännas olustigt, säger han.

Bland de nya Diggiloo-artisterna som kanske är med nästa år i stället finns Peter Jöback, Sarah Dawn Finer, Frida Öhrn (från Oh Laura och Cookies ’n’ Beans), samt den danska rockdrottningen Sanne Salomonsen och den 50 år yngre Tiktok-stjärnan "Theoz" Haraldsson.

ANNONS

Dessutom skulle Jessica Andersson, Halmstadbon Mariette Hansson, Tommy Nilsson och Lisa Stadell ha sällskap av komikern Per Andersson. För första gången skulle programledaren David Lindgren dela Diggiloo-scenen med hustrun Kristina Lindgren, vars familj har ett sommarhus i Falkenberg.

– Vi längtar efter att få hälsa på släkten, så vi kanske sätter oss själva i en total karantän i två veckor för att kunna åka ner till västkusten. Barnen har blivit vänner med Tommy Nilssons yngsta son och hade sett fram emot att träffas under Diggiloo-turnén, så det är tråkigt på många plan att den ställs in, säger Kristina, som hade ordnat en husbil att åka runt med.

Just nu repeterar Kristina och David Lindgren huvudrollerna i discomusikalen "Saturday night fever", som enligt planerna ska ha premiär på Chinateatern i Stockholm den 17 september.

– Ja, vi fokuserar på det till hundra procent och tränar varje dag. Det är första gången vi ska spela ett kärlekspar på scen, men jag gillar att regissören Anders Albien även tar fram det mörka i musikalen, säger Kristina, som spelar den svårflörtade Stephanie.

David spelar den dansante Tony Manero, rollen som gjorde John Travolta till filmstjärna 1977, medan Tonys föräldrar görs av Suzanne Reuter och Samuel Fröler.

ANNONS

– Hoppas verkligen att "Saturday night fever" blir av. Folk längtar efter normalitet och att få känna glädje, säger Kristina.

ANNONS