Föreställningen med Brundin och Sigurd beskrivs som en cocktail av jazz och komedi.
Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd kommer till Källarkrogen Vinyl på torsdag. Bild: Privat

Brundin och Sigurd till Halmstadkrogen

Blandningen av humor och musik gör publiken mer mottaglig för hjärta och smärta. Därför bjuder Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd på en cocktail av jazz och komedi när de uppträder på Källarkrogen Vinyl i Halmstad på torsdag.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Showen beskrivs som en sensuell kväll med cool jazz och själfulla texter som kastar sig mellan känslor och stand up-komik. Något namn för formatet finns inte på svenska men på tyska kallas det klein kunst, alltså liten konst, förklarar Anna-Lena Brundin som är komiker, sångerska, författare och skådespelare. Föreställningen gör hon tillsammans med sambon Jan Sigurd som är författare, kompositör och artist.

– Det är inte en ren konsert eftersom det är mellantexter som är nummer i sig och det är inte teater eller ren stand up. Utan det är som en sorts kabaré-konsert, säger hon.

Varför har ni fastat för det formatet?

ANNONS

– Faktum är att vi har alltid har hållit på med det. Det är roligt eftersom både musiken och skratten öppnar upp. Kommer man då in med en låt om smärta eller kärlek tar den mycket djupare eftersom man öppnat upp med skrattet. Det blir en bra cocktail, säger Anna-Lena Brundin.

Intimt med mindre publik

Även om mycket ställts in har Brudin och Sigurd hållit igång under våren och sommaren. Varje måndag håller de en föreställning på Ven med olika gäster. Formatet med max 50 gäster i publiken fungerar väl för duon.

– Det är väldigt intimt, som att man är med publiken i sitt vardagsrum. Det blir väldigt avslappnat och man ser att de känner likadant.

På Vinyl har man under sommaren redan hunnit hålla ett antal mindre föreställningar. Större shower har bokats om till hösten men under de senaste helgerna har de haft trubadurer på scen och max 50 personer i publiken. Pelle Stenbäck, som är ansvarig för eventen, tycker det har fungerat och inte varit så stor skillnad från hur det vanligtvis är.

– Generellt tror jag vi har 48 sittplatser och alltid har haft det. Att ha 50 personer eller färre är för oss helt okej. Vi har fått ha glesare mellan borden men det blir ändå en vi-känsla, säger han.

ANNONS

Hur har det varit?

– Det har varit bra stämning och folk har varit respektfulla, man har suttit ner och haft det bra ändå. Vi opererar i den lilla skalan, säger Pelle Stenbäck.

För att undvika att det blir trängsel i publiken behöver man boka en plats i förväg. Innan föreställningen börjar är baren öppen som vanligt men skulle det befinna sig över 50 personer när duon går upp på scen får de utan bokning lämna.

ANNONS