Monikas monsterjägare på nya äventyr

Nu släpper Monika Häägg, författare från Halmstad, ”Varulvens spår”, den andra delen i en barnboksserie om unga monsterjägare.

ANNONS
|

Vad handlar boken om?

– I första boken avslöjar monsterjägarna en vampyr, nu är de på jakt efter en varulv. De tre kompisarna får höra att ett lamm har dödats. Bonden själv är övertygad om att det är en varg som tagit lammet, men barnen upptäcker att det är en varulv. Hur tar man då reda på allt om varulvar? Jo, man går till biblioteket. Där träffar de en bibliotekarie – som för övrigt fått samma namn som en av dem som jobbar på Stadsbiblioteket i Halmstad – som hjälper dem att hitta lämpliga böcker. Det är lite övernaturligt och spännande. Boken passar barn från fem år ungefär, antingen om man börjat läsa lite själv eller om någon läser högt.

ANNONS

Detta är en fortsättning på ”Grevens slott” – hur många delar planerar du?

– Det kan man aldrig vara säker på, det beror på hur den här boken tas emot av läsarna. Men om den går lika bra som ”Grevens slott” skriver jag en till. Jag har massor av idéer.

Hur är det att skriva för yngre barn jämfört med vuxna?

– Det är klart att det är skillnad i historierna. Man får tänka sig för och inte ha för krångliga och svåra ord när man skriver för yngre barn. När man skriver för äldre barn kan man nästan skriva som när man skriver till sig själv – även om de inte kan alla ord så förstår de sammanhanget och lär sig otroligt mycket. Man får ett mycket bättre ordförråd av att läsa.

ANNONS