Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ung pianostjärna gästar Konserthuset

Superstjärnorna radar upp sig på Konserthuset i Stockholm nästa säsong. Bland andra den unga kinesiska pianoekvilibristen Yuja Wang och supertenoren Jonas Kaufmann.

Konserthuschefen Stefan Forsberg är märkbart uppspelt över årets nya "Artist in residence", Yuja Wang.

Under några veckor i februari och mars nästa år kommer den 29-åriga kinesiska pianisten till Stockholm för en soloafton, en konsert med Kungliga filharmonikerna och som duo med den grekiske violinisten Leonidas Kavakos.

- Yuja Wang har erövrat hela världen med sitt magnifika och virtuosa pianospel. Hon har en enastående teknik och är också som en popstjärna med sina speciella klänningar och sitt artisteri, säger Forsberg.

En annan superstjärna är tenoren Jonas Kaufmann som kommer att medverka i årets Nobelkonsert, ledd av den italienske dirigenten Gianandrea Noseda.

Höstens Tonsättarfestival kommer i år att fokusera på den brittiske tonsättaren Oliver Knussen och våren 2017 kommer den hyllade orkestern West-Eastern Divan Orchestra under ledning av Daniel Barenboim. Orkestern består av unga musiker från områden som länge varit i konflikt med varandra, som Israel och Palestina.

- I dessa tider har vi ett behov av fred och samförstånd mellan olika kulturer och denna orkester är ett exempel på detta. Det blir även seminarier om judisk kultur i Sverige, där Barenboim ska medverka, säger Stefan Forsberg.