Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Artisten Maruv har stoppats från att tävla för Ukraina i Eurovision song contest.

Ukrainas Eurovisionbidrag stoppas

Artisten Maruv vann den ukrainska motsvarigheten till Melodifestivalen med "Siren song" i helgen. Men landets public service-bolag vägrar ge henne tillstånd att representera landet i Eurovision song contest.

Anledningen är att kriget om Krim än en gång har letat sig in i schlagervärlden och artisten lastas nu för att hon har uppträtt i Ryssland, har flera uppträdanden inbokade där samt har kontrakt med Warner Ryssland.

27-åriga Anna Korsun, personen bakom artistnamnet Maruv, har vägrat skriva på ett kontrakt med Ukrainas public service-bolag, som tillfälligt skulle hindra henne från att uppträda i Ryssland.

Efter Maruvs seger skrev Ukrainas vice premiärminister Vyacheslav Kyrylenko på Twitter: "Ukrainas representant kan inte vara en artist som turnerar i angriparstaten, som planerar att fortsätta göra det och inte ser något oacceptabelt med det. Därför är det långt ifrån klart vem som representerar Ukraina."

Även under själva tävlingen blev Maruv ifrågasatt, då den tidigare Eurovisionvinnaren och jurymedlemmen Jamala ställde Maruv mot väggen och frågade vilket land Krim tillhör. "Ukraina, såklart", svarade Maruv, som i sociala medier också har försäkrat att hon älskar sitt land.