Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Dubbelt. Mitt under intervjun utbrister Lotta Engberg: ”Jag har aldrig tänkt förrän nu att Jubel i busken kan vara något snuskigt. Då är ju Lillelördag jättesnällt.”

TV4 sänder humor med Per och Lotta

Lotta Engberg flyttar in på Rondo i Göteborg med Per Andersson. Deras revyshow Lillelördag ska sändas i TV4 åtta onsdagar i vår.

Manusarbetet pågår för fullt inför premiären av Lillelördag, en show som är inspirerad av klassiska Jubel i busken med Sten-Åke Cederhök och Sonya Hedenbratt.

Nu tar Lotta Engberg och Per Andersson traditionen med folkkär underhållning vidare på Rondo. Premiär blir det onsdag 13 januari nästa år.

– Det blir någon slags revy med sketcher och sånger och lite prat. Vi vill hitta den goa känslan som fanns i Jubel i busken, det ska kännas bjussigt, säger Per Andersson.

– Man kanske kan kalla det revyshow? fyller Lotta Engberg i.

De enas om att revyshow är ett bra namn för att beskriva det de vill göra. Det blir levande orkester och två hemliga gäster ”vi får bjuda in varsin kompis” i varje program. Merparten av materialet, både sketcher och musik, kommer att vara nyskrivet.

– Det blir trevligt, roligt och musikaliskt. I den ordningen, säger Lotta Engberg.

Hon verkar stencool inför att bryta ny mark och ta sig an skådespeleri i sketcherna.

– Nervös? Nej, det är jag för gammal för att bli. Det ska bli jätteroligt.

Per Andersson, som har huvudansvaret för manuset och som ska försöka saxa ihop Rondo med Grotescos Sverigeturné i vår, känner dock av tidspressen inför premiären.

– Det var någon som sa att nu är det mindre än två månader kvar. Då höll jag på att gå in i väggen. Men det blir perfekt, säger han.

Föreställningarna spelas in av TV4 och sänds onsdagar klockan 21.00 med en veckas fördröjning med start 20 januari.

– Förhoppningen är att det ska bli generös och hjärtlig tv. Det står ju inte på tablån så ofta, säger Per Andersson.

Duon lärde känna varandra så sent som för tre år sedan på en Diggiloo-turné och de klickade direkt. I en soffa på Rondo i Göteborg ger de intervjuer om sin kommande revyshow och faller varandra i talet och gnabbas om vad de egentligen gjorde på Diggiloo-scenen som om de känt varandra i evigheter.

– Vi improviserade ganska så mycket på Diggiloo och det var något vi gillade båda två. Vi hade skoj lir. Det är alltid roligt när man puttar ut en båt och någon hoppar i den, säger Per Andersson.

Improvisation blir en viktig beståndsdel i konceptet.

– Det är lite så vi tänker. Vi vill leka mer. Och publiken ska vara med, säger Lotta Engberg.