Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Trav och trafik blir nya mål för Patrik

Patrik Sjöberg är van vid höga höjder. Men när han pratar om att vara med i TV4-satsningen Stjärnkusken låter han inte så kaxig.

I dagarna börjar inspelningarna av TV4:s fredagsunderhållning Stjärnkusken, där åtta kändisar ska lära sig att tygla travhästar och till slut göra upp om vinsten i ett finallopp. Fredag 26 juni är det premiär.

Höjdhoppsesset Patrik Sjöberg är en av deltagarna. Han är känd för sin kaxiga stil men har svårt att svara på frågan varför han ställer upp i programmet.

– Jag tänkte nog inte igenom det riktigt, säger han.

Han är fullt medveten om att hästar är flyktdjur som väger flera hundra kilo.

– Jag har funderat på riskerna. Jag är lite rädd för hästar och har aldrig varit bekväm i hästars sällskap. Så jag kommer vara jävligt ödmjuk och lyssna på vad tränarna säger till mig.

Det visar sig att han bara har suttit på hästryggen en gång i sitt liv, på en strand i Marbella. Det blev en skräckupplevelse.

– Det skulle vara jättetrevligt men min häst drog iväg i full galopp efter en annan häst och jag visste inte hur man fick stopp på den. Jag spanade efter någonstans att kasta mig av, men det var bara sten och grus på marken. Jag höll mig fast och till slut slutade han springa. Det var inte trevligt.

Han ser inte heller fram emot att stå och trängas i hästboxen och rykta och mocka. Hoppet står till att hästarna i programmet är slöa.

– Självklart intalar jag mig att vi kommer att ha trötta 15-plus-hästar så att det inte händer något. Då blir det kanske ganska lugnt. Men det är ju en tävling och när det drar igång rycks man med och låter allt hända.

Stjärnkusken är inte det enda tv-program som Patrik Sjöberg är aktuell i. Till hösten dyker han upp i Sveriges värsta kändisbilförare i Kanal 5. De inspelningarna pågår för fullt.

Hur tycker du själv att du kör?

– Om du frågar mig så tycker jag att jag kör bra. Vette fan om jag hade ställt upp om nån anmält mig. Nu är det ju en kändisversion så det var produktionsbolaget som hörde av sig.

Har du blivit bötfälld i trafiken?

– Ja, för fan. Jag har väl blivit av med körkortet ett antal gånger, men nu är det nog 20 år sen senast.

Han tycker att det har varit en nyttig erfarenhet att vara med i programmet, där det görs olika körprov som man aldrig eller sällan utsätts för efter att körkortet är taget.

– Jag fick en tankeställare när vi skulle bromsa på vanlig asfalt i 50 och 70. Man blir överraskad hur lång tid det tar att få stopp på bilen och att det är en jävla skillnad på att bromsa in från 50 jämfört med 70.

Vilken är din starkaste sida som förare?

– Min starkaste sida är att jag har kört bil i 32 år ... kan det vara så länge? Jag tyckte att jag körde bra när jag var 22 men givetvis gjorde jag inte det.

Din co-driver är Bobbo Krull. Hur funkar ni ihop?

– Jag och Bobbo Krull är kanske inte så kompatibla i en bil. Milt uttryckt har han ett sätt som skrämmer folk. Som tur är känner jag Bobbo, men jag blev faktiskt lite skraj ibland.

Sveriges värsta kändisbilförare har premiär i höst.