Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Therese, 38, tävlar om att bli miljonär i tv-rutan

Halmstadbon Therese Ahrling tog sig under lördagskvällen ett steg närmare miljonvinsten i ”Postkodsmiljonären”. Med sin "snedbildade" kunskap ska hon skapa härlig tv-underhållning för alla oss som sitter hemma.

Till vardags jobbar Therese Ahrling som jurist, men under lördagskvällen tog hon plats i heta stolen för att tävla i frågesport. I prispotten ligger en miljon.

Trots att hon inte vill kalla sig själv för allmänbildad så räckte hennes kunskaper gott och väl till 10 rätta svar före programtiden var slut.

– Min kompis sa en gång till mig att jag inte är allmänbildad utan jag är snedbildad. Det jag kan det kan jag mycket om och tvärtom. Jag är inte allmänbildad så att jag kan mycket om det mesta utan jag har mina ämnen, berättar Therese och skrattar.

Sitt stora intresse för kunskap, som hjälpt henne framåt under tävlingens gång, har hon sin pappa att tacka för.

– Min pappa var lärare och otroligt allmänbildad, vilket har bidragit till en stark bildningskultur, berättar Therese.

Hur var det att sätta sig på stolen i studion?

– Det var så märkligt. Jag tänkte själv att det inte skulle vara någon ”big deal”. Men när jag satte mig i stolen så hände det jag inte trodde skulle hända - jag blev helt blockerad, berättar Therese och tillägger:

– Det som man annars kan hemma i soffan var nu helt blankt. Den intuitiva förmågan försvinner helt och man vågar inte lita på något.

På frågan om hur de tio frågorna hittills har känts berättar Therese att hon trots allt kunde lite på sin magkänsla. Förutom med en litteraturfråga som retade henne lite extra, men som trots allt är hennes skräckämne.

– Jag fick total blackout på en geografifråga. Då ringde jag min man som livlina, men som inte svarade. Det tutade upptaget och Rickard Sjöberg satt och sa ”Lägg på nu Daniel”. Men vi fick till slut tag på honom och han kunde svaret, säger Therese.

”Nu måste det hända något”

Att hon hamnade i ”Postkodsmiljonären” var inte planerat, utan en förhoppning om att få komma ut och få en häftig upplevelse. Therese hade då på grund av att hon är riskgrupp suttit hemma sedan i mars, utan att knappt träffa någon.

– Jag tillhör dem som har en osäker situation med covid-19 då jag har MS. Min familj har valt att hålla en låg profil och jag kände där framåt hösten att nu måste det hända något. Jag tänkte att tv måste vara noga med covid-19 och restriktioner. Det tär på en och man har ett behov av att ha utbyten med andra människor, säger Therese.

Sugen på revansch

Upplevelsen beskriver hon som häftig och som något helt nytt. Inför nästa program där Therese fortsätter sin resa mot miljonen känner hon sig sugen på revansch. Hon berättar att det nu känns som en bekant situation där hon kan känna sig trygg och istället njuta av det till 100 procent.

– Det kändes bra att få komma tillbaka för revansch! Från den här omgången kommer jag inte ens ihåg de första frågorna. Så jag har sett framemot att se programmet, även om det är genant att se sig själv på tv.

Med sin medverkan hoppas Therese även kunna bidra till härlig tv-underhållning för alla oss som sitter hemma.

– Jag är glad och stolt över att vara med och bidra till att människor får något att ta del av. I dessa tider så är det viktigare än någonsin att människor som sitter hemma har något att underhållas av. Och det känns lättare att tänka så när man gör bort sig, skrattar Therese.

Therese Ahrling fortsätter sin resa mot miljonen i ”Postkodmiljonären” nu på fredag 26/2.

Therese Ahrling

Ålder: 38 år

Ort: Halmstad

Familj: Maken Daniel, sonen Filip 11 år, och hunden Lotta

Yrke: Jurist, arbetar med verksamhetsutveckling på Pensionsmyndigheten

Intressen: Sjunger i Sångensemblen Mumma, kombinera mat och vin, resor, skidåkning, cykla mountainbike