Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mia Edwall Insulander, Denise Rudberg och Lennart Matikainen möter tittarna i Sjuans ”Skilsmässohotellet”.

Rudberg hjälper par att skiljas i tv

Denise Rudberg är mest känd som deckarförfattare. Men nu tar hon sig an par som vill skiljas i Sjuans nya programserie ”Skilsmässohotellet”.

Programserien som börjar sändas den 2 mars, är dock inget kladdigt relationsprogram menar Denise Rudberg. I stället ska paren få hjälp med det praktiska i sin separationsprocess. För det finns en del att hålla reda på.

Vad gör vi, hur ska vi bo, vad ska vi göra med lånen? Det praktiska runt en skilsmässa är så oerhört jobbigt. Detta är ett ämne som är aktuellt i mångas liv. Alla kan hamna i det och alla får uteslutande sämre ekonomi, säger Denise Rudberg, som själv gick igenom en skilsmässa för fem år sedan.

Paren i programmet kommer att få stöd och råd av en advokat och en relationscoach, i syfte att få ordning på vad som gäller juridiskt kring separationen. Men syftet är aldrig att få paren att återförenas.

De här paren har redan gjort valet, det här är mer ett sätt att hantera situationen och hur man går vidare. Så det finns ingen beslutsprocess i programmet, säger hon.

Men detta betyder inte att Denise Rudberg lagt skrivandet på hyllan för programledarrollen. I maj kommer hennes romantrilogi "#sthlmqueens" ut.

Den handlar om tre tjejer i 23-årsåldern som bor i Stockholm.