Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Rickard Söderberg i ny tv-serie – tar med kändisar på opera

Halmstads egen operastjärna Rickard Söderberg är tillbaka med en ny tv-serie. I ”Hjälp! Jag ska gå på opera” tar han med svenska kändisar på sina första besök på operan.

Han har tidigare synts i program som ”Körslaget” och ”Let’s Dance”. Nu ska dock Rickard Söderberg få ett eget program som dessutom ska handla om hans stora favoritämne: opera.

I ”Hjälp! Jag ska gå på opera” tar han sig an fem svenska kändisar som aldrig har varit på opera förr och som minst sagt är misstänkta mot det. Han tar med dem bakom kulisserna och låter dem få en helhetsupplevelse med skräddarsydda aktiviteter.

– Det har varit otroligt spännande. Både att för min egen skull få en ny bild av vad opera kan vara men också att ha fått en möjlighet att lära känna de här personerna och försöka bygga upp en relation till opera för dem, säger Rickard Söderberg till HP.

LÄS MER: Rickard Söderberg föreläste i Halmstad: ”Måste rusta ungdomarna”

I premiäravsnittet tar han med sig popartisten Peg Parnevik till Kungliga Operan i Stockholm där de tillsammans ska se en över fyra timmar lång opera. Men inte nog med det, innan dess får hon uppleva en nästan 300-årig teaterscen och arbeta i operans dekormåleri.

Övriga kändisar som ska få gå på opera är fotbollsexperten Daniel Nannskog, rallykartläsaren Tina Thörner, schlagerlegendaren Kikki Danielsson och Scorpionstrummisen Mikkey Dee.

– Jag hoppas egentligen att de som tittar ska få känna en nyfikenhet och lust på opera, och att de kanske kan hålla med om att det inte är så märkvärdigt och konstigt trots allt.

LÄS MER: Rickard Söderberg bjuder på livesänd allsång

I och med att gästerna tvingas lämna sina comfort zones och gå på opera så vore det dock inte mer än rättvist om även Rickard själv behöver göra det. Och det gör han mycket riktigt. I avsnittet med Daniel Nannskog är de båda med på ett träningspass med allsvenska fotbollslaget Malmö FF, exempelvis.

Det har dock varit aningen speciella förutsättningar när de spelade in programmet. Sveriges operascener var ju stängda under en stor del av fjolåret, så man fick avbryta inspelningarna och pausa under ett tag.

– Det har varit jättespeciellt. Flera avsnitt spelades in precis innan pandemin drog igång och sedan fick vi spela in något avsnitt i höstas när man fick vara 50 personer i salongen.

”Hjälp! Jag ska gå på opera” har premiär på onsdag i SVT1.

LÄS MER: Operasångaren Rickard Söderberg tilldelas Hallands stora akademipris 2019

LÄS MER: Rickard Söderberg och Josefin Johansson paradutropare på Stockholm Pride