Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Eftertraktad. Förra året var Clara Henry programledare för Uppsnack och Eftersnack under Melodifestivalen. Till sommaren har hon ett hemligt ”tjöt-projekt” på gång.

Hemlig om framtiden

Clara Henry blev årets vloggare på Youtube-galan i helgen. Hon har många järn i elden men dementerar att hon skulle vara aktuell som sommarpratare.

En trött och lite stressad men glad Clara Henry har ”max fem minuter” till övers för att bli intervjuad. Hon har fullt upp med att lägga ut veckans vlogg (videoblogg) på Youtube.

Grattis till priset!

– Tack snälla du.

Hur trött var du dagen efteråt?

– Relativt trött. Vi var på klubb och dansade och det var jättebra stämning.

Börjar du känna dig gammal på Youtube-galan och hör dig själv säga ”Det där testade jag redan 2007”?

– Ehm, lite grand. Förra året kände jag att det var samma människor som var nominerade i alla kategorier. I år var det lite större spridning och briljant att de lagt in kategorin Årets löfte som lyfter fram nya talanger som kanske inte har så många följare.

Svenska Youtube tycks domineras av folk från västkusten. Bland de nominerade på lördagens gala fanns bland andra Clara Henry (från Landvetter) Daniel Norberg (Uddevalla), Keyyo (Göteborg), Pew Die Pie (Göteborg) och Miss Lissibell (Jörlanda).

Vad är det i det västkustska vattnet, någon sorts Youtubebacill?

– Mycket möjligt. Det är våra handskalade räkor som sätter sig i blodet. Nej, men det är många från Stockholm och Norrland också. Det konstiga är snarare att det är så få från Skåne.

I höst släpper Clara Henry en bok om mens, som heter Ja, jag har mens hurså?

Vad lärde du dig själv om mens när du gjorde boken?

– Jättemycket! Jag trodde att jag kunde mycket, men nej. Bland annat en hel del om hur man ser på det historiskt, varför vi tycker att det är så skämmigt. När jag fick mens var det så självklart att det var skämmigt att man inte ens reflekterade över det.

Clara Henry har många järn i elden. Tyvärr är nästan allt hemligt. I sommar ska hon göra något som innebär att hon ”ska tjöta en massa”.

– Jag får inte säga vad det är, men jag kommer att öppna min mun och utstöta ord.

Att hon skulle vara en av årets sommarpratare i P1, som Expressen skriver, avfärdar hon.

– Vinklade de det så? Jaha, det var inte det jag syftade på. Jag ska jobba hela sommaren i alla fall. Jag vet inte när jag hade ledigt senast, men det är såklart lättare när man har roligt hela tiden.

För några veckor sedan var hon och Youtube-kollegan Keyyo i Indien och filmade med en fotograf. Även det är Henry tystlåten om.

– Det är till Youtube, så mycket kan jag säga. Men vad det blir är hemligt.