Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Harpo Svensson kommer att medverka i ”Så mycket bättre”

Artistsläppet inför höstens säsong av TV4:s succéprogram ”Så mycket bättre” är i full gång. I söndags stod det klart att en av musikerna som kommer att vara med är ingen mindre än Harpo Svensson.

Sommaren är snart här, och återigen ska ett gäng svenska artister samlas på Gotland för att tolka varandras musikaliska verk. Förra veckan började presentationerna av årets deltagare, där namn som Siw Malmkvist, Thomas Stenström, Peter Jöback och Melissa Horn dyker upp. I söndags blev det även officiellt att Harpo Svensson kommer att medverka i programmet.

– Det ska bli spännande. Jag tycker om att testa nya saker, så det här ska bli väldigt roligt, säger han till HP.

Harpo slog igenom med Moviestar

En av de saker han ser mycket fram emot är att träffa de andra artisterna, och lära känna dem mer.

– Siw Malmkvist har jag ju träffat tidigare. Sen har jag haft koll på de flesta, men vissa känner jag ju inte alls. Det ska bli intressant att få träffa de här yngre som jag tycker är jättebegåvade. Thomas Stenström tyckte jag var bra redan första gången jag hörde honom, vilket var när han släppte sin låt ”slå mig hårt i ansiktet”.

Harpo slog igenom som artist på 1970-talet med låtar som ”Moviestar”, ”Sayonara” och ”Honolulu”. I dag bor han på en gård i Slättåkra utanför Halmstad där han arbetar med att föda upp hästar.

Inställda spelningar för Harp

Men musiken har han inte lagt på hyllan, även om han inte synts till så mycket i Sverige på senare år.

Vad var det som fick dig att tacka ja?

– För det första har jag inte jobbat med musik nu på ett år, och bara det gör det extra kul. Normalt sett brukar jag vara ute och turnera, vilket jag också skulle ha gjort även i sommar. Jag hade bokade spelningar i både Tyskland, Österrike och Holland, som nu blivit inställda på grund av pandemin.

Så någonstans dök frågan upp rätt i tiden?

– Ja, verkligen. För min del blev det här en 100-poängare. Hade det inte varit för att mina spelningar ställts in, så hade jag nog inte kunnat medverka. Så på det sättet är det ju faktiskt jättekul.

Läs även:

Harpo är i full gång med att jobba fram sina tolkningar. Han får såklart inte avslöja vilka låtar han ska framföra, men berättar att han försökt variera mellan mer och mindre upptempomusik, för att få in en salig blandning.

Hur tänker du när du ska göra om en låt och sätta din egna prägel på den?

– Man lyssnar in sig på musiken. Men för mig kommer mycket per automatik. Iallafall känns det så med det jag gjort hittills, att det kommer rätt naturligt, säger han.

Hur är det att tolka andra musikers låtar?

– Jag är inte van med det över huvud taget. Sen jag lärde mig spela gitarr så har jag alltid skrivit egen musik, och inte alls gjort speciellt många covers. Det som jag är rädd för är att tappa texten när jag väl står där, och att det ska bli pinsamt. Mina egna texter kommer ju inifrån, så de sätter sig på ett annat sätt. Men man får repa mycket helt enkelt.

Hur känner du inför att andra ska tolka dina sånger då?

– Jag är bara nyfiken. Jag är nog en ganska prestigelös människa, så för mig är det bara kul. Det ska bli intressant att se hur de har tolkat såklart.

Så mycket bättre” spelas in på Gotland i sommar, och kommer att sändas på TV4 hösten 2021.

Fakta: Deltagare i ”Så mycket bättre” 2021

• Maxida Märack

• Peter Jöback

• Casper Janebrink

• Siw Malmkvist

• Andreas Mattsson

• Cherrie

• Gustaf & Viktor Norén

• Thomas Stenström

• Melissa Horn

• Daniel Adams-Ray

• Harpo

• Moonica Mac