Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bibi Rödöö, programchef för "Sommar i P1", är konferencier för "Sommarvärdarnas önskekonsert". Pressbild.

"Sommar i P1" blir konsert i Berwaldhallen

Samma dag som årets sommarpratare presenteras arrangeras "Sommarvärdarnas önskekonsert", en direktsänd kväll i Berwaldhallen i Stockholm där Sveriges Radios Symfoniorkester framför stycken som värdarna har valt ut.

Den 13 juni presenteras årets sommarvärdar i P1. Samma kväll kommer några av dem att stå inför publik i Berwaldhallen – samt höras av P2:s lyssnare – när de presenterar låtönskningar som framförs av Sveriges Radios Symfoniorkester.

- Initiativet kom från Berwaldhallen, och vi var inte sena att tacka ja. Ett samarbete mellan Sveriges Radios flaggskepp "Sommar" och hela Sveriges Radios Symfoniorkester är ju helt fantastiskt, säger Bibi Rödöö, som också är konferencier för kvällen.

"Säger mycket om personen"

Än så länge har åtta sommarvärdar tackat ja till att medverka, och trots att listan på sommarpratarna inte är offentliggjord än kan Bibi Rödöö avslöja att ett par av dem också kommer att sjunga under konserten.

Att gensvaret från de tillfrågade värdarna har varit så positivt kommer inte som en överraskning för Rödöö. Musiken är trots allt en av programmets hörnstenar.

- Det skrivs och pratas mycket om innehållet i "Sommar", och då framför allt om sommarvärdarnas prat. Men musiken är ju också en jätteviktig del som säger mycket om personen i fråga, säger hon.

- För mig, när jag lyssnar på "Sommar", är musiken det som får mig att brista, antingen ut i skratt eller tårar. Rätt ton i musiken förstärker ju orden.

Nya arrangemang

Önskekonsertens repertoar sträcker sig bortom klassisk musik, precis som musikvalen i "Sommar i P1". En del önskningar har dessutom krävt helt nya orkesterarrangemang.

- De olika låtvalen kräver att symfonikerna är väldigt flexibla – och det är de också! De har visat en fantastisk bredd och vilja inför uppgiften, säger Rödöö.