Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Folkkär sångerska. Helen Sjöholm spelar tillsammans med bland andra Jojje Wadenius och Martin Östergren i Nöjesparken i Varberg.

Sjöholm gör turnéstopp i Halland

Tjugo år efter succén som Kristina från Duvemåla kommer Helen Sjöholm i dag till Varberg för en spelning med bland andra Jojje Wadenius i Nöjesparken.

– Denna sommarturné kommer sig av att jag har längtat efter att spela med mina gamla kumpaner Martin Östergren (pianist) och Jojje Wadenius (gitarrist). Tomas Bergquist (trummor) och Ulric Johansson (bas) också förstås men Martin och Jojje har jag arbetat med i femton år, berättar Helen Sjöholm när HP ringer upp.

Vad är det som lockar med det här bandet?

– Jojje är 70 bast och har gjort allt man kan men han har ändå en sådan stark lust i sig när han spelar, precis som de andra.

Har du alltid vetat att du skulle syssla med musik?

– Nej, ända sedan jag började prata har jag vetat att jag alltid skulle låta mycket, men att det skulle bli något slags yrke tog otroligt lång tid.

Vad kunde ha hänt annars?

– Jag är intresserad av barnlitteratur och läste på kulturvetarlinjen innan jag fick jobbet som Kristina. Musikdrömmarna fanns men det tog tid innan jag vågade tro på mig själv.

Nu har du ägnat dig åt både musikal, pop, folkmusik, revy, teater och film, hur kommer det sig?

– Jag är ganska spretig i hela min natur. Jag har en dramatisk läggning och teatern fanns tidigt i mig så musikalen blev en naturlig platå. Jag är annars inte helt musikalbiten, det jag lyssnar mest på är jazz, visa, klassiskt och rock.

Vad kommer ni bjuda publiken i Varberg på?

– Det blir också en väldig blandning. Något från Duvemåla eftersom det är jubileum, lite pop och visa, mestadels på svenska. Jag sjunger Staffan Hellstrand, Elvis Costello och lite Benny Andersson. Martin östergren har tonsatt några av Shakespeares sonetter, så det blir en kul tur för publiken att hänga med på hoppas jag.

Vad gör du efter sommaren?

– Hösten blir fantastisk. Jag ska göra musikalkonserter med Peter Jöback, I love musicals (där även Emmi Christensson från Vessigebro medverkar). Och senare blir det en turné med jazzpianisten Anders Widmark, då blir det bara hans flygel och jag. Jag kastar mig hela tiden mellan de här olika världarna.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här