Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Seinabo Sey öppnar Storsjöyran

Hon har blivit frimärke, vunnit priser och debuterar snart som sommarpratare i P1. Men Seinabo Sey tar framgångarna med ro och fokuserar på musiken. I kväll inviger hon Storsjöyran i Östersund.

Sting, Thåström och Timbuktu & Damn toppar artistlistan på årets upplaga av Storsjöyran. Men det är hyllade sångerskan Seinabo Sey som öppnar festivalen när den börjar den 31 juli. Seinabo Sey, som spelat på Storsjöyran två gånger tidigare med både Maskinen och Oskar Lindros, ser fram emot att se Sting som spelar på samma scen som hon några timmar senare.

- Jag hoppas att jag kan stå vid sidan på scenen och kolla sedan. Jag kommer ihåg att jag fick pengar av min morbror en gång för att ladda ner musik på hans dator och då laddade jag hem mycket Sting. Han är en skitduktig musiker och lyriker, säger hon.

Ett framgångsrikt år

Det har varit ett händelserikt år för Seinabo Sey. I januari blev hon frimärke tillsammans med en handfull andra kändisar. Sedan vann hon en Grammis för bästa nykomling och uppträdde i den amerikanska pratshowen "Conan O'Brien". I augusti är det dags för henne att debutera som sommarpratare i P1.

- När du rabblar upp det så där låter det ju rätt fett. Och det känns kul så klart men jag försöker alltid jobba på och göra nya saker. Jag brukar inte tänka så mycket på det som sker, det kan bli så överväldigande. Sedan är ju livet inte priser och grejer, utan en massa andra saker, säger hon.

Tidigare i veckan fick hon ännu en hyllning från oväntat håll när det tunga hiphopkollektivet Wu Tang Clan uttryckte sin beundran för henne på sin blogg. För dem är hon nu "den nuvarande definitionen av hur elektronisk popsoul borde låta".

- Vad är detta, tänkte jag. Jag trodde det var ett skämt när jag såg det på Twitter, men sedan förstod jag att de har det som en grej att lyfta upp artister de gillar ibland. Det är ju helt galet!

Debutalbum i höst

I höst kommer det än så länge obetitlade första albumet och hon hoppas även hinna skapa sig lite ledig tid att skriva nya låtar på. Under hösten få vi också se sångerskan debutera i Jill Johnsons populära musikprogram "Jills veranda" på SVT.

- Det ska bli jättespännande att vara med på "Jills veranda". Det är första gången jag är med i ett program på det sättet. Jag är livrädd för att kolla på det!