Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Schtunks clowner rider i natt

I 123 Schtunks händer förvandlas Vilhelm Mobergs Rid i natt till en skrattfest med politisk udd. I kväll har clownerna premiär i Nöjesparken i Varberg.

Det är hårda tider i den småländska byn Brändebol under mitten av 1600-talet. Den tyske herremannen Klewen har intagit byns herrgård och tvingar de fattiga bönderna till dagsverke trots att det råder missväxt. Mobergs roman gavs ut 1941 och dess antinazistiska hållning uppmärksammades. Författarens verk förbjöds i Tyskland och i de ockuperade länderna.

Ni tacklar ett så allvarligt ämne och så är ni clowner. Hur går det ihop?

– Det är det bästa med alltsammans, den sköna krocken som uppstår mellan det tragiska och skrattfesten som clownerna bjuder på. De är så naiva att de kan ta sig an en allvarlig historia med glimten i ögat, säger Josefine Andersson, som har sällskap på scen av kollegorna Dick Karlsson och Lasse Beischer.

Rid i natt spelas onsdag-söndag mellan den 1 och 26 juli med undantag för fredagen den 17 - i stället blir det en föreställning på tisdag den 14 juli. Som vanligt utlovas mycket interaktion med publiken.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här