Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åtta damer samlades i en trädgård i Mellbystrand för att ta del av Teater Hallands föreställning Hallands hörna.  Bild: Jerry Carlsson
Åtta damer samlades i en trädgård i Mellbystrand för att ta del av Teater Hallands föreställning Hallands hörna. Bild: Jerry Carlsson

Teatern kom till trädgården

På måndagen fick en villaägare i Mellbystrand besök av Teater Halland. Föreställningen ”Hallands hörna” stod på programmet och åtta damer fick en stunds underhållning i trädgårdsmiljö.

– Vi hade inte kunnat önska oss bättre väder. Det här blir fantastiskt kul, säger Mona Joleby. Om några minuter kommer hennes trädgård att förvandlas till en scen för en teaterföreställning.

– Jag läste om att Teater Halland reser runt i landskapet och ger trädgårdsföreställningar för ett slutet sällskap och jag tände på idén direkt. Jag hörde av mig och anmälde mitt intresse och till min stora glädje fick jag ett positivt svar, säger Mona Joleby.

Lena Åkesson och Mona Joleby laddade upp inför förmiddagens teaterföreställning. Bild: Jerry Carlsson
Lena Åkesson och Mona Joleby laddade upp inför förmiddagens teaterföreställning. Bild: Jerry Carlsson

Dagen till ära hade Mona bjudit in några av sina väninnor. Det bjöds på alkolholfritt vin och hembakat.

– Vi behöver verkligen något som piggar upp i dessa pandemitider. Det här är ett sätt att kunna umgås under lättsamma former. Dessutom är det hög tid att det händer något kul i Mellbystrand, säger Mona och får medhåll av grannen Lena Åkesson:

– Jag gillar att gå på teater men tyvärr blir det alltför sällan. Det ska bli spännande att se och höra vad Teater Halland har att bjuda på i dag. Jag har läst en hel del om föreställningen och den har fått bra recensioner, säger hon.

Hans Brorsson och Hampus Anveden reser runt och ger föreställningar i hela Halland. Bild: Jerry Carlsson
Hans Brorsson och Hampus Anveden reser runt och ger föreställningar i hela Halland. Bild: Jerry Carlsson

Det var Hans Brorsson och Hampus Anveden som stod för förmiddagens underhållning.

– De ordinarie föreställningarna är inställda och det här har blivit ett sätt för oss att nå ut till vår publik i pandemitider. Dessutom är det ett privilegium att få komma ut i verkligheten, säger Hans Brorsson.

Tio skådespelare reser runt i Halland och ger föreställningar.

– Det blir två föreställningar om dagen. När vi är klara i Mellbystrand åker vi vidare till Halmstad innan vi åter beger oss hem till Varberg, säger Hans Brorsson.

Max åtta i publiken

Trädgårdsföreställningarna riktar sig till 70-plussare och det får vara max åtta i publiken.

– Till skillnad från i vanliga fall blir det väldigt intima föreställningar och det är en kul utmaning. Det blir ett betydligt varmare möte med publiken, säger Hampus Anveden.

Det har blivit ett hundratal föreställningar sedan i mitten av februari.

– När vi drog i gång trädgårdsföreställningarna var det ofta minusgrader. Nu är det lite behagligare, säger Hampus Anveden.

Förutom ”Hallands hörna” ger Hallands teater även föreställningarna ”Je táime eller vårt behov av publik”, ”Den starkaste”, ”Otrolige Jimmy” och ”Vad väntar vi på?”.