Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skådisduo. ”Einars magasin är som en scenografi i sig självt, jag har länge känt att jag vill spela där”, säger Josefin Johansson, som tillsammans med Robert Noack spelar i föreställningen.

Strindbergs alla rädslor projiceras i Ysby

På lördag kväll och söndag eftermiddag ges spelet ”Strindberg och rädslorna” på Einars Magasin i Ysby. Författaren fruktade både kvinnor och osynliga väsen.

– Det är en allkonstnärlig upplevelse, med musik, rörelse och två fantastiska skådespelare. En liten godbit till föreställning helt ­enkelt, säger Margareta Ek från Ysby, som står för textbearbetning och regi.

För den ena av de två rollprestationerna svarar Josefin Johansson, komiker och skådespelare med rötterna i Stubbabo och Hyltebruk.

Josefin är känd från både radio och TV. Kanske mest för P3-program som ”Pang prego” och ”Morgonpasset”. I år är hon till och med nominerad till tv-priset Kristallen för barnprogrammet ”Gabba Gabba”.

Det är inte riktigt i en Strindbergpjäs vi förväntar oss att se dig .

– Nej, på sistone har det varit mycket flams och trams, men ursprungligen så tänkte jag faktiskt mig en seriös teaterbana. Det här blir lite som ett experiment för mig själv. Jag får testa och se hur det går helt enkelt, säger Josefin Johansson.