Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Helt groteskt. Grotesco tar sin succé på turné.

Grotesco tar succén på turné

Grotesco åker på Sverigeturné med sin hyllade humorshow. Premiär i Göteborg i januari. Biljetterna släpps på fredag.

Recensenterna jublade i januari efter premiären av Grotescos näradödenrevy. Showen, som är regisserad av koreografen Anna Vnuk, blandar nyskrivet material med välkända Grotesco-sketcher.

– Det var såklart skitkul att få så mycket beröm. Man får bara försöka suga i sig det på ett lagom sätt, så man inte får hybris, säger Grotesco-medlemmen Per Andersson.

Även den här hösten rullar showen på Scala i Stockholm. Nu är det klart att det blir en fortsättning i vår, i form av en Sverigeturné. Premiären blir i Lisebergshallen i Göteborg. Även Halmstad och Karlstad får besök under våren.

Gör ni om något inför turnén?

– Inte så mycket, men Scalateatern är mindre än till exempel Lisebergshallen, som vi måste fylla ut på något sätt. Målet är att publiken ska vara med oss på vår resa och inte sitta på rad 46 och bara betrakta oss.

Varför stannar ni inte i Göteborg hela våren?

– Det hade vi gärna velat, men vi känner att efter i vår måste vi vara färdigspelade. Då måste vi skriva nytt och träffa lite andra människor, så det var lika bra att åka på Sverigeturné nu.

Per Andersson fick en knölig start på showen, då han slet av hälsenan under repetitionerna och tvingades spela med benet i paket.

– Jag hade sett fram emot att göra lite danssteg, men fick sitta med en enorm plaststövel i stället.

Vilket är ditt bästa minne från vårens föreställningar?

– Vi hade en enormt rolig avslutningsfest. Temat var studentfest, så alla fick var sin studenthatt och så bjöd vi in Håkan Juholt som kom och roastade oss i rollen som rektor. Han hade skrivit manus helt själv och höll ett retoriskt briljant tal. Efteråt hade vi hyrt ett flak och åkte runt och skrek ”Här kommer framtiden!”

Fotnot: Biljetterna till turnén släpps fredag 9 oktober och föreställningar ges: 21-23/1 Göteborg, 28-30/1 Örebro, 4-6/2 Luleå, 11-13/2 Umeå, 18-20/2 Linköping, 26-27/2 Jönköping, 10-12/3 Falun, 17-19/3 Halmstad, 7-9/4 Lund, 22-23/4 Karlstad, 28-30/4 Helsingborg, 5-7/5 Västerås.