Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Pahlm i föreningen FIKA som driver Rotundan i Norre katts park. Bild: Jörgen Alström
John Pahlm i föreningen FIKA som driver Rotundan i Norre katts park. Bild: Jörgen Alström

Rotundan nominerade till nytt pris: ”Det känns toppen”

När pandemin lamslog scener över hela landet kämpade föreningen FIKA på för att kunna erbjuda livemusik på Rotundan i somras. Därför är de nu nominerade till ett nyinstiftat pris, Årets initiativ.

Det nya priset är instiftat av SAMI, Sveriges artisters och musikers intresseorganisation. Alla tre kandidater som är nominerade till priset är det för att de ”på kreativa och smittsäkra sätt har hållit musiken levande under 2020, trots de utmaningar som funnits för att spela musik i offentlig miljö”.

– Det känns toppen. Det är en ära att få en sådan uppmärksamhet, både för att det är från SAMI men också för att det är tillsammans med två andra, stora livegiganter, säger John Pahlm i föreningen FIKA.

De två andra nominerade till priset är Reimersholme Hotel i Stockholm och musikhotellet Slussens pensionat på Orust.

Rotundan hade ett fullbokat program för sommaren 2020, men när pandemin och restriktionerna kom fick man ställa om. Publiken begränsades till 50 personer och en konserter flyttades från fredags- och lördagskvällarna, på polisen uppmaning, för att undvika folksamlingar.

– I somras kände vi egentligen att det var en massa motgångar. Men vi ville ändå försöka. Jag tror inte att vi egentligen reflekterade över hur unikt det var att vi kunde ha livemusik, utan vi hade lagt ner så mycket hjärta och själ i våra bokningar att vi ville genomföra dem till varje pris, säger John Pahlm.

Vinnaren utses av SAMI och presenteras i februari.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här