Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Robin tror inte på seger i kväll

Det har varit rullbandsstrul och dålig mixning av ljudet. I kväll är det final för Robin Bengtsson, som inte tror på vinst men lovar att gå för fullt.

En avslappnad Robin Bengtsson tar emot på hotellet. Kvällen innan har han sjungit både på den svenska ambassaden och på fanklubben Euroclub. Ändå ser han betydligt piggare ut än tidigare under veckan i Kiev.

– Ja, jag sov mycket bättre i natt, säger han och medger att det har varit lite svårt att sova på kommando när det är sena kvällar och fullspäckat schema.

– Jag har verkligen försökt vända på dygnet, men jag är ingen långsovare så jag vaknar ändå för tidigt.

"Svårt att vara på topp då"

Med startnummer 24 i finalen ska han upp på scenen och sjunga sin I can’t go on väldigt sent, kanske vid halv tolv på natten lokal tid.

– Det är svårt för mig att vara på topp då, men samtidigt är det så mycket adrenalin och tiden går fort och plötsligt är klockan tre och man är på väg tillbaka till hotellet.

Förutom att träna, äta bra och sova när det går så har Robin Bengtsson fått förstärkning av en glad hejaklack till finalen: mamma, pappa, farbror med fru och fyra vänner. Samt såklart fästmön Jennie Salte.

– Jag vet inte var de sitter i arenan, men jag har fixat biljetter till dem. De har tryckt upp flaggor och allt möjligt, så det blir ett bra supportergäng.

Mycket småstrul på rep och i tävling

Veckorna i Kiev har inte varit helt problemfria för Robin Bengtsson. Både under repetitioner och semifinalen i tisdags började ett av rullbanden att hacka.

Hur ska ni se till att det inte blir ännu ett rullbandsstrul?
– Jag vet inte. Jag har överlåtit det till våra tekniker. Vi vet inte vad det är som strular, det är samma band som stannar på samma ställe varje gång. Den som drabbas är dansaren Kevin, han med långt hår. Men han har vant sig lite så han lyckas mörka det varje gång.

Stör det dig på något sätt?
– Nej, jag tänker inte på det och det har aldrig hänt något med mitt band. Vi kör på som vanligt och hoppas att det funkar.

Krävt att man ändrar på ljudmixen

Däremot har han begärt att produktionen ändrar på ljudmixen, som han inte var nöjd med när han såg sitt framträdande på tv efter semifinalen.
– Jag vill ha upp musiken mer. Allas sång låg väldigt högt i volym, musiken kom lite i bakgrunden. Det är nog det viktigaste för mig.

Vilka ser du som hot?
– Största hotet är Italien och så har Portugal seglat upp. Det finns många stora hot, men topp tio känns inom räckhåll och topp fem skulle jag vara jäkligt nöjd med.

Vad tror du om dina egna vinstchanser?
– Jag tror de är ganska ... små, faktiskt. Vi kommer såklart gå för vinst och allt kan hända, säger han och lägger fram en teori om att favoritskapet kan slå tillbaka mot Italien, då publikens förväntningar blir stora.

– Det är alltid lite farligt att vara storfavorit, för om publiken inte tycker att den är så mycket bättre så kan det få lite motsatt effekt. Då tror jag det kan vara bra att ligga lite i kölvattnet som vi gör. Så det blir spännande.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här