Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

En kväll i soulens tecken med Magnus Carlson

Det är slutsålt på Kajskjulet när Magnus Carlson och hans band besökte Halmstad.

Konsert

Magnus Carlson

Kajskjulet 10/3

Han är på gott humör. Han verkar vara en vanlig människa utan divalater eller stjärnmanér. Han har ökenkängor och ljusbeiga kläder. Han ser vanlig och vänlig ut, som en som tycker mycket om det han gör. Han vinkar och hälsar extra kärt på släktingarna i publiken. Hans mamma är född i Halmstad. Flera somrar tillbringades i Marbäck och på Östra stranden.

De två första låtarna är Mitt hjärta och Brinner i bröstet från senaste skivan, som släpptes i början av februari i år och heter Den långa vägen hem.
” Det finns ingen tvekan i min kärlek till dig
jag vill ju bara sjunga och dansa nu med dig.”

Tonen är satt och vi är med på allt. Bring it on Magnus, sjung och dansa med oss!

14 album senare

Magnus Carlson släppte sin första skiva 1997 då med gruppen Weeping Willows, sedan dess har han gjort 14 album. Dock är det kanske främst genom några tv-program som han har blivit känd i de så kallade breda lagren. Dels genom sin medverkan i Jills veranda. Ni vet det avsnittet när Doug Seegers upptäcktes. Dels i förra säsongen av Så mycket bättre, tillsammans med bland andra Lisa Ekdahl, Little Jinder och Tommy Nilsson. Tidigt i konserten presenterar han det sju man starka bandet, och han förklarar att det ska bli en kväll i soulens tecken.

I bandet utmärker sig kanske Patrik Kolar mest med sin röda farfisaorgel, han ser ut som vore han hämtad ur Taxidriver (filmen) med polisonger och keps. Med sin framskjutna placering känns han extra närvarande och i solopartierna hotar den röda plasten i orgeln att rämna.

Väl sammanhållen repertoar

Konserten känns väl sammanhållen, flera låtar spelas från den senaste skivan men vi får också nedslag från andra perioder av Magnus Carlsons karriär, bland annat några soul-jazziga bidrag från tiden med bandet Moon Ray Quintet.

Han pratar lagom mycket mellan låtarna och verkar trivas.
En av höjdpunkterna är en låt med en titel som antyder motsatsen, Det värsta av allt.
-Den är från en popskiva som jag gjorde 2000 när jag bodde i Göteborg och festade en del.
”Du betyder allt för mej
Men jag är ingenting för dej
Kärlek är som nikotin”

Mycket applåder och jubel också efter den härligt smäktande Eternal Love. En särskild plats i mitt hjärta har en lågmäld liten berättelse om möten med poeten Lukas Moodysson och bandet The Radio Dept.

Och extra-extranumret Jag hatar hat med dess mycket enkla men geniala text.
Finns det då ingen invändning, ingen kritisk röst att höja? Skulle vara då att Magnus Carlson sa att Mullsjö ligger i Småland, ska vara Västergötland. Och att ventilationen på Kajskjulet lämnar en del övrigt att önska.

När konserten är över ropar Magnus Carlson
-Puss och kram, vi ses!