Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

R Kelly. Arkivbild.

R Kelly vill spela i Mellanöstern

R Kelly har bett en amerikansk domstol om lov att resa till Dubai för att genomföra en rad konserter. Där vill den sexbrottsanklagade r'n'b-stjärnan även träffa medlemmar ur Dubais kungliga familj.

I ansökan, som BBC tagit del av och som även finns på sajten Scribd , framgår att Kelly vill spela där den 17–19 april och som argument framförs bland annat att han skrivit på kontrakt angående spelningarna innan han greps av polis tidigare i år, och att han redan är inbokad att träffa Dubais kungliga familj.

Kelly understryker även att han inte försökte fly när han visste att han var under utredning, och att han inte kan försörja sig i USA eftersom han är bojkottad på flera håll.

R Kelly står åtalad för tio fall av sexuella övergrepp mot fyra personer, varav tre var minderåriga vid tiden för övergreppen. I samband med att han släpptes mot borgen tidigare i februari tvingades han dock lämna ifrån sig sitt pass.

Besvärande uppgifter om R Kelly har cirkulerat i åratal. Han har tidigare åtalats och friats för barnpornografibrott och han har anklagats för att hålla flera unga kvinnor fångna under sektliknande förhållanden. Beskyllningarna fick nyligen ny fart med den omtalade dokumentärserien "Vi överlevde R Kelly", där flera av artistens påstådda offer träder fram.

Om Kelly befinns skyldig kan han få ett mycket långt fängelsestraff – var och en av de tio åtalspunkterna kan ge upp till sju års fängelse.