Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ingvar Oldsberg. Arkivbild.

Oldsbergs advokat: "Allvarligt"

Ingvar Oldsberg tvingades lämna TV4:s "Bingolotto" med omedelbar verkan tidigare i december. Men programledaren har fortfarande inte fått någon vidare förklaring, enligt hans advokat Michael Fischbein.

- Det tycker jag naturligtvis är jätteallvarligt, att få ett avskedande utan att ens få reda på vad det handlar om, säger han till TT.

Orsaken som uppgavs i ett pressmeddelande från Folkspel, som säljer bingolotterna, var att det i en intern utredning hos produktionsbolaget bakom programmet kommit fram att det finns "allvarliga arbetsmiljöproblem" i produktionen.

- Vi har inte fått ta del av den utredningen, eller någonting överhuvudtaget. Det enda vi har fått, när vi har begärt det, är det här pressmeddelandet man har gått ut med. Det är det som är så allvarligt, att man inte får något som helst underlag, varken skriftligen eller muntligen, säger Michael Fischbein.

Hans Sahlin, vd för Folkspel, skriver i ett sms till TT att de anser att de har delat med sig av tillräckligt mycket information till Ingvar Oldsberg.

"Som tidigare nämnts är det här ett personalärende hos Warner med många inblandade. Folkspel varken kan eller vill av hänsyn till andra kommentera saken ytterligare", skriver han.

Ingvar Oldsberg har varit programledare för "Bingolotto" sedan 2014.