Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Niklas Jihde till "Mästarnas mästare"

Niklas Jihde, Jörgen Persson, Inez Karlsson och Karolina Højsgaard. Det är de fyra första namnen i nästa omgång av SVT:s tittarsuccé "Mästarnas mästare".

Det är ett meriterat gäng som sluter upp i programmet. Niklas Jihde, som har både SM- och VM-guld i innebandy i bagaget, har vid flera tillfällen blivit tillfrågad om att medverka i serien - men alltid tackat nej. Nu kändes tiden rätt och han erkänner att han tränat lite extra den senaste tiden för att komma i form.

- Löpdojjorna har ju fått jobba mycket hårdare denna sommar än tidigare. Jag tror att alla som är med kommer att säga att de inte har tränat så mycket. Samtidigt har det ju blivit mer allvar under senare säsongen och det är ju kul för tittarna också, säger han.

Jörgen Persson var tillsammans med J-O Waldner den stora dominanten i svensk bordtennis under 20 års tid. Han saknar de stora tävlingarna och ser fram emot att få puls igen. Största utmaningen för bordtennisspelaren blir tunga, fysiska grenar och vatten.

- Jag är inget vattendjur, men man får ta det som det kommer, säger han.

Världsnamn i hästvärlden

Karolina Højsgaard har VM-, EM- och SM-medaljer på sin meritlista och Inez Karlsson räknades under en period som en av världens främsta jockeyer. Allt som allt medverkar tolv gamla mästare i SVT:s tävlingsprogram. Serien sänds våren 2016 och börjar spelas in i september i södra Spanien.