Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Patrik Berger och Markus Krunegård är de drivande krafterna i BC Unidos. "Idén med det här är att bjuda in en massa vänner och göra musik tillsammans med dem", säger Patrik Berger.

Musikkollo med BC Unidos

"Bicycle" blev en stor hit i somras. Nu kommer BC Unidos debut-ep med gästspel av alla från Charli XCX till Carly Rae Jepsen.

Indieikonen Markus Krunegård och stjärnproducenten Patrik Berger har känt varandra sedan de båda bodde i Uppsala i början av 00-talet. Men på senare år har umgänget intensifierats.

- Vi hänger på ett sådant sätt som man gjorde med sin bästis när man var liten. Vi umgås väldigt mycket, cyklar runt, det är som när man var tio år, säger Patrik Berger.

Ännu mer intensivt blev det när de också började göra musik tillsammans.

- Det är lite som två Asperger-personer på fest. Det går bra att prata om annat men när man vidrör deras specialämne, hästhoppningshinder eller vad man nu är expert på, då sätter det i gång. Så är det med musik för oss, säger Markus Krunegård.

Idén var både enkel och svår – de ville göra musik på ett ursprungligt vis, som när de var tonåringar.

- Det finns ofta ett mål med musik, att "det här ska bli vår nästa skiva" eller "det här ska bli en hit". Vi ville bara hänga och larva oss. Det bästa med musik för mig är när man är omedveten och det är fritt, säger Markus Krunegård.

"Som en fjällvecka"

Tillsammans med ett gäng namnkunniga vänner – som Noonie Bao, Pontus Winnberg, Charli XCX och Rostam Batmanglij – har de vid några tillfällen tagit in på Ulvhälls herrgård i Strängnäs för att skriva låtar.

- Det var som ett kollo, som en kul fjällvecka med kompisar. Det som vi gjorde där kändes ärligt och uppriktigt, säger Patrik Berger.

Projektet går under namnet BC Unidos och i somras släpptes singeln "Bicycle" som sjungs av Shungudzo. Den 10 november kommer fem låtar långa "Bicycle ep" som de liknar vid ett blandband.

"Skoningslösa"

I vår blir det ett fullängdsalbum. De jobbar just nu med att färdigställa låtarna – ett idogt arbete.

- På gott och ont har vi inte haft någon respekt för vad vi har gjort. Det låter ju ångest när man hör att vi har 70 versioner av en låt men i det här fallet har vi varit ganska skoningslösa mot oss själva på ett bra sätt, säger Markus Krunegård.

Planen är sedan att BC Unidos ska fortsätta men på nya sätt.

- Det är väl som med en sådan där fjällsemester, man försöker göra samma grej året efter och det ska bli lika magiskt men det är svårt att återskapa det där. Vi kanske gör något liknande igen men då gör vi det med helt andra människor i någon annan del av världen, säger Patrik Berger.