Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Våld i nära relationer i fokus i Her Sounds nya låt

Till vardags arbetar Anna Hansson som psykolog. Vid sidan av gör hon musik under artistnamnet Her Sound. I början av mars släpper hon sin andra singel på mindre än två månader.

I slutet av januari släppte hon sin senaste singel, ”Substitute”. Den grundar sig i en kärlekshistoria, om ung kärlek som brister. Låten behandlar ett problem som troligtvis är ganska vanligt i dagens uppkopplade samhälle där det kan vara svårt att gå vidare. Man påminns hela tiden om den andra genom sociala medier.

– Det är så lätt att kolla upp en person på Facebook och Instagram, man har möjlighet att ha koll på sitt ex utan att faktiskt ha kontakt med personen. När en relation tog slut förr i tiden så var det nog lättare att hålla avstånd, men nu för tiden försvinner man aldrig riktigt, säger Anna Hansson.

Anna Hansson är 31 år gammal och kommer från Harplinge, precis som andra musikaliska under såsom Gyllene Tider och Mariette. Numera bor hon dock i Göteborg där hon sedan fem år tillbaka arbetar som psykolog.

Arbetet som psykolog ligger bakom hennes nya låt, ”Mardrömmar”.

– ”Mardrömmar” är en väldigt allvarlig låt med fokus på mäns våld mot kvinnor och den posttraumatiska stress som kan uppstå av det. Jag har träffat väldigt många personer som har drabbats av våld i nära relation och det finns i alla typer av relationer. Låten är skriven som berättelsen om en kvinna där jag, utan att gå in på detaljer, ger glimtar ur ett fiktivt liv som ändå ger någon känsla av att något är fel i relationen.

”Mardrömmar” släpps på den internationella kvinnodagen, den 8 mars.

– Det är alltid läskigt att släppa en låt, det var det med ”Substitute” också. Hur ska folk ta emot den? Tänk om det är en jättebra låt som bara försvinner ut i tomma intet med tanke på hur mycket ny musik som släpps? Jag försöker luta mig mot den responsen som jag har fått när jag har spelat den live för folk. De har blivit berörda och den väcker något som är viktigt, säger Anna Hansson.

– ”Substitute” var kul att släppa, den betyder mycket för mig. Men ”Mardrömmar” känns ännu viktigare eftersom att de känns samhällsviktig, om man får lov att säga så om sin egen låt. Den betyder något på ett annat plan och är viktig på ett annat sätt.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här