Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Världsstjärnan Shakira sjunger låt av Per Gessle och Tommie Haglund?

I morgon spelas den in, Per Gessles och Tommie Haglunds låt ”Making something out of nothing”. Då är det hallänningen Emmi Christensson som sjunger, men när stycket ska uruppföras i Colombia kan det mycket väl bli världsstjärnan Shakira.

Vi har tidigare berättat om mötet mellan popen och den moderna klassiska musiken i form av ”Making something out of nothing”, där Per Gessle skrivit texten och Tommie Haglund komponerat musiken. Låten är skriven för att uppföras i Sverige i samband med Tommie Haglund Festival den 21-24 april nästa år.

I morgon, onsdag, ska den spelas in av Kungliga Filharmonikerna på Konserthuset i Stockholm, och det i två versioner, berättar Tommie Haglund:

– Det ska bli en vinylskiva med en mer utåtriktad A-sida i C-dur, där Emmi sjunger. Där blir det fullt ös, liksom, medan B-sidan blir en instrumental version i Giss-dur. Den är helt annorlunda instrumenterad, och ger också en helt annan känsla, förklarar en påtagligt nöjd Tommie Haglund.

Det är mycket som talar för att det är Shakira som kommer att sjunga låten i Colombia.

Det är också han som meddelar att stycket i mars nästa år kommer att uruppföras internationellt i Bogota i Colombia, av stadens symfoniorkester. Och det är mycket som talar för att det då är världsstjärnan Shakira som kommer att sjunga.

– Ja, det har det varit tal om nu i flera månader. Du vet, hon bor ju där delvis. Jag hoppas att hon fixar det, även om jag inte känner till hennes musik speciellt väl.

Den svenska inspelningen sker alltså i morgon i Stockholm, och Tommie Haglund är givetvis på plats – ”för att ge lite intervjuer och så har jag möjlighet att påpeka om det är något speciellt jag vill ha fram”.

Tommie Haglunds musik på turné

I Colombia är dock ”Making something out of nothing” bara en del i det stora, i samband med att Tommie Haglunds musik spelas i fem veckor i landet, av Orquestra filharmonia de Bogota som ofta framträder med artister i världsklass.

– Ja, det är fantastiskt. Där kommer man att resa runt och framföra min kammarmusik, min cellokonsert, min Symphony, med mera.

Vad gäller ”Making something out of nothing” och vinylplattan som spelas in i morgon på Konserthuset, så kommer den att lanseras i samband med Tommie Haglund Festival i Halmstad i april.

– Men redan om några veckor kan man lyssna på kortare avsnitt på festivalens hemsida. Och jag vill verkligen understryka att Emmi gör låten perfekt – och det är inte något enkelt stycke, precis.

”Jättehäftigt om det blir Shakira”

Emmi Christensson, som fick frågan om att sjunga ”Making something out of nothing” för ungefär ett år sedan, tycker att morgondagens inspelning ska bli superspännande.

– Det är ett väldigt vackert och känslosamt stycke. Men också utmanande, eftersom det är viktigt att få fram både text och musik, att sjunga höga toner och samtidigt få fram vad texten handlar om. Men samarbetet mellan Per och Tommie är en rolig och oväntad kombination, och det är ärofyllt att få sjunga deras låt.

– Och det vore jättehäftigt om det blir Shakira som sjunger den i Colombia i mars – hon är ju supercool. Men vi skulle såklart göra två helt olika versioner, vi är ganska olika som sångerskor.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här