Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Stjärnskottet Fricky bokat till Halmstad

I oktober blir det kändistätt på Halmstad Live. Ingen mindre än hiphoparen Fricky äntrar scenen, och även rockbanden Mustasch och Frontback kommer.

Gillar du hiphop med mjuka flöjter och reggaetoner? Se då till att boka in den 13 oktober i kalendern. Det är nämligen dagen då Umeårapparen Fricky (Erik Friman) anländer till Club Fenix på Halmstad Live, tillsammans med Halmstads egen dj-duo Laenco Dj's.

I augusti gästade Fricky TV4 Nyhetsmorgon, lyssna på uppträdandet nedan:

2016 kom rapparens första singel ”Kär” som följdes av ”Hon Få Mig” 2017. Tidigare i år kom debut-ep:n ”Aqua Aura” – och Frickys stora genombrott blev ett faktum. Hans musik är utrustad med mjuka flöjter, reggaetoner, afrobeat och trap. Med det tar han svensk rnb till nya nivåer.

Artisten har under sommaren haft utsålda konserter, och han hade även spelning på årets Way Out West i Göteborg.

Anna Eriksson, pressansvarig hos Halmstad Live, i ett pressmeddelande:

”Målet med eventet är att ge våra besökare en härlig kväll där de i en fartfylld klubbmiljö kan dansa till grymma dj:s och se en riktigt bra artist på scen. Vi har både kapaciteten och den unika möjligheten att ge besökarna en stor upplevelse och fina minnen, vare sig de vill dansa, umgås med vänner eller sjunga i publiken till ett riktigt bra liveframträdande.”

Från rap till rock

Den 20 oktober gästas Halmstad Live i stället av hårdrockarna Mustasch. De har dessutom med sig bandet Frontback med Anlo Front i spetsen, vinnare av ”Årets Rockröst 2016”.

Mustaschmedlemmarna med Ralf Gyllenhammar längst fram, flankerad av gitarristen David Johannesson vikarierande trummisen Jejo Perkovic och basisten Mats Johansson. . Bild: NIKLAS LARSSON / TT

Mustasch har släppt åtta album, och 2007 kom dunderhiten ”Double Nature”. De har haft utsålda turnéer i Sverige, haft förbands- och headlineturnéer med Motörhead, Gluecifer och kultbandet Rose Tattoo i Europa.

Rockbandet Frontback släppte det väl mottagna albumet ”Heart Of A Lion” 2017, där senaste singeln ”On And On” placerades på en 4:e plats i den nationella radiotävlingen P4 Nästa.