Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Roxette, bestående av Marie Fredriksson och Per Gessle, leverade hit efter hit på den här konserten på Örjans vall 2015. Nu släpper duon en ny singel. Bild: Benjamin Andreasson/arkiv

Roxette släpper singel: ”Sommar, sol och optimism”

Popundret Roxette fortsätter att leverera. På fredag släpps en ny singel, ”Let your heart dance with me”.

Roxettes sista studioalbum ”Good Karma” kom ut 2016. Duon hade dock spelat in fler låtar än vad som fick plats på albumet och flera låtar blev över. En av dem är den nya singeln ”Let your heart dance with me” som nu alltså ska släppas.

– Jag ville skriva en klassiskt enkel ”klappa händerna och stampa takten”-poplåt och ”Let Your Heart Dance With Me” blev resultatet. Jag gillade den redan i studion, men som vanligt hade vi redan tillräckligt många starka kandidater så i slutändan fick den vänta på andra chansen, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Den nya singeln har mixats av Ronny Lahti och beskrivs som en låt som andas sommar, sol och optimism. Låten spelades in strax innan Marie Fredriksson slutade spela in musik.

– Bara några månader innan ”Good Karma” kom ut avrådde Maries läkare henne från att fortsätta med turnerande, så vi ställde in alla sommarspelningar och satte punkt för framtida livekonserter. Men hennes sjukdom gjorde även inspelningarna besvärliga för henne. Hon ville så mycket, men fick verkligen kämpa. Och det gjorde hon. Marie var en sann fighter in i det sista, säger Per Gessle.

Popundret Roxette bestod av Per Gessle och Marie Fredriksson. De har sålt 75 miljoner skivor världen över och haft fyra singelettor på den amerikanska Billboard-listan. Marie Fredriksson avled 2019 efter en längre tids sjukdom i sviterna av en hjärntumör.

LÄS MER: Per Gessle släpper nytt album med gamla låtar

LÄS MER: Här är Per Gessles nya superbilar

LÄS MER: Gessle släpper låt om föräldrar till mors dag

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här