Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marie Fredriksson och per Gessle har gjort skivor tillsammans i 30 år, och nu släpper de "Good karma".

Roxette serverar god karma på nytt album

De hoppas på ett gott karma. Om en vecka, fredag 3 juni, släpper Roxette ”Good karma”, bandets tionde studioalbum sedan debuten ”Pearls of passion” för 30 år sedan.

De dåliga nyhterna följs av de goda. Häromdagen kunde vi läsa att Marie Fredrikssons hälsa har försämrats. 

Cancern har inte återkommit men hon nästan är blind på ena ögat, och har svårt att gå med sitt ena ben – uppgifter som bygger på en intervju med Per Gessle i tyska RTL.

I samma veva nås vi av ett pressutskick om det nya albumet ”Good karma”.

– Vi ville göra ett uppdaterat album som samtidigt lutade sig mot en klassisk Roxettetradition. Därför skrevs alla låtarna speciellt för det här albumet och jag tycker att det märks ganska tydligt att det blev en mer sammanhållen produktion, uppger Per Gessle i pressutskicket.

”Good Karma” är en mix av ballader och tuggummipop, men där en stor del av materialet samtidigt har fått en smärre elchock.

Producenter är de välbekanta Clarence Öfwerman och Christoffer Lundqvist, som även brukar spela med Roxette på turnéer. Men bandet har även moderniserat sitt sound med hjälp av svenska duon Addeboy vs Cliff som samproducerat fyra låtar, och dessutom varit medkompositörer till tre spår på albumet.

– Det intressanta i samarbetet med producenter och låtskrivare som är betydligt yngre än vi, är att vi kompletterar varandra genom att tänka ganska olika, säger Per Gessle och fortsätter:

– I Roxette har vi jalltid varit otroligt måna om att jobba med massor av detaljer i musiken; finesser som dyker upp i andra versen för att sedan aldrig mer återkomma, ett flow av små popkryddor som gör det hela mer intressant att lyssna på.

– Men i dagens elektroniska pop- och dansmusik jobbar man inte på det sättet, det finns andra saker som är viktigare, så bara där har uppstått en ganska skön hybrid där det automatiskt har börjat hända nya saker med vårt sound.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här