Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kiss spelar på Sweden Rock i helgen. Bild: Roger Larsson

Roger Larsson bevakar Sweden Rock

Nu tar Hallandspostens fotograf Roger Larsson bilen och åker till Blekinge för att bevaka rockfestivalen Sweden Rock – igen.

Från och med torsdagen kommer Roger vara på plats i Norje utanför Sölvesborg – och löpande leverera bilder till HP-webben.

– Jag besökte festivalen första gången 2012 för att jag ville se och fotografera bandet Mötley Crue, som jag gillat länge.

Hur kommer det sig att du återvänder år efter år?

– Jag har alltid gillat rockfotografi, och inte minst andra fotografers bilder på band och artister, både de som är aktiva och de som har lagt av. Lite så är det på Sweden Rock, många stora band som hållit på i åratal men som kanske inte kommer att turnera så länge till. 2012 fotograferade jag till exempel Lemmy i bandet Motörhead – som dog tre år senare

– Ett av banden som troligtvis gör sitt sista framträdande i Sverige är Kiss. Nu är de ute på en avslutningsturné och gör en spelning på Sweden Rock.

Vilka band ser du fram emot extra mycket?

– ZZ Top, Def Leppard och det svenska bandet Easy Action som återförenas för en spelning. Förutom musiken är det kul att få uppleva hela stämningen på festivalen och på campingen där folk bor. Man känner verkligen hur många har detta som årets höjdpunkt och njuter av att få kombinera bra konserter med lite skön avkoppling vid husvagnen. Om dessutom det fina vädret håller i sig kan det bli en toppenhelg.

Plötsligt kastade Alice Cooper ut sin käpp från scenen och råkade träffa mig i huvudet – men jag lyckades fånga käppen…

Har du något minne från alla åren som du vill dela med dig av?

– Jag grämer mig lite fortfarande över det som hände när jag stod i publiken och skulle fotografera Alice Cooper. Plötsligt kastade Alice ut sin käpp från scenen och råkade träffa mig i huvudet – men jag lyckades fånga käppen och tänkte direkt att ”det kan vara lite häftigt att ha Alice Coopers käpp hemma i bokhyllan”. Men tre sekunder senare ryckte någon käppen från mig och försvann iväg. Jag borde ha hållit fast i den hårdare… Men hoppas det var ett riktigt Alice Cooper-fan i alla fall, så den kom till nytta, haha.

Se Rogers bilder från tidigare år:

Sweden Rock 2018

Sweden Rock 2017

Sweden Rock 2016

Sweden Rock 2015

Sweden Rock 2014

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här