Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rebecka var bäst när det gällde

En strålande insats ledde till en silvermedalj för Rebecka Wikman i riksfinalen av Funkismello. – Jag är jätteglad att jag kom tvåa, jag vann ändå i Halmstad och nu fick någon annan vinna, säger hon.

Under måndagskvällen avgjordes riksfinalen i Funkismello på Cirkus i Stockholm. Halmstads Rebecka Wikman med låten ”Du är allt” var nionde (av 13) bidrag ut inför ett fullsatt Cirkus i Stockholm. Och när det väl gällde – var hon som bäst.

– Hon var supertaggad inför och gjorde ett helt fantastisk framträdande. Jag har aldrig sett henne så bra, och det tycker både jag och Åsa Lauer som är med henne här. När det väl gäller är hon som bäst, sa Malin Norling, delaktig i Funkismello Halmstad, strax efter framträdandet och beskrev en härlig stämning såväl hos publiken som i green room.

Rebecka själv sa så här:

– Det kändes helt underbart! Jag kunde låten rakt igenom och är jättestolt. Och mina vänner och min pojkvän i publiken hade skyltar med ”Heja Rebecka”, det kan inte bli bättre.

I green room följde sedan en spänd väntan på resultatet. Kvart över nio kallades de tävlande upp på scen och jurymedlemmen Magnus Rongedal presenterade då vinnaren – Martin Hagen från Järfalla med låten ”One in a million” (skriven av Anders Cederin och Martin själv). Det innebar en silvermedalj för Rebecka.

– Jag är jätteglad att jag kom tvåa, jag vann ändå i Halmstad och nu fick någon annan vinna – alla kan ju inte vinna. Så jag är jättenöjd, det kan liksom inte ha blivit bättre, sa Rebecka efteråt.

Härnäst, i juni, väntar The Tall Ships Races för Rebecka Wikman där hon kommer att framföra ”Du är allt”.

Funkismello började som Väsby Melodifestival 2011 och är en musiktävling för personer med olika funktionsnedsättningar. 2015 ändrades namnet till det nuvarande, samtidigt som finalen flyttades från Upplands Väsby till Cirkus på Djurgården i Stockholm. Samma år deltog 13 kommuner och vinnare blev Halmstads bidrag, Pär Andersson som framförde Tommy Körbergs ”Stad i ljus”. Funkismello arrangeras av den ideella föreningen Funkisglädje vars syfte är att bedriva stödjande arbete inom kultur, idrott och fritid för personer med funktionsnedsättning.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här