Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Okända bandet tar plats i Sveriges största rockmagasin

Normalt sett har metalbandet Fall of Autumn ungefär 15 lyssnare i månaden på Spotify. Efter nästa skivsläpp finns dock anledning att hoppas på betydligt fler. Skivan ska nämligen recenseras av Sveriges största hårdrockstidning, Sweden Rock Magazine.

Det är inte direkt en hemlighet att musikbranschen är svår att slå sig in i. Metalbandet Fall of Autumn, delvis baserat i Halmstad, känner till det mycket väl. Tidigare har de haft omkring 15 lyssnare i månaden på Spotify.

Den 23 december släpper de en ny platta, fullängdsalbumet ”Omen”. Det är den skivan som ska recenseras av Sweden Rock Magazine.

– Det betyder oerhört mycket att de väljer ett sådant band som har så få lyssnare i månaden. Nu vet jag ju inte hur recensionen kommer se ut, men antagligen gillade de det de hörde. Det känns oerhört ärofyllt, säger Alfred Sjölander, frontman, låtskrivare, sångare och gitarrist i Fall of Autumn.

Han kommer ursprungligen från Mellby utanför Lidköping. För tre år sedan flyttade han dock till Halmstad för att studera på energiingenjörsutbildningen på högskolan.

Bandets musik beskriver han som svårdefinierad.

– Den har element av akustik och ”cleana vocals”. En mix av det blandat med brutalitet. Det är ganska snabba grejer och en svårdefinierad genre egentligen, säger Alfred Sjölander.

"Omen” är som nämnt ett fullängdsalbum på 59 minuter bestående av fem låtar. Låtarna är med andra ord i det längre laget. Inspirationen har han dels från skogen i hemtrakterna och dels från andra bra låtskrivare såsom Neil Young, Fleetwood Mac och Opeth.

– De består av snabba hårda gitarriff med brutala vocals blandat med akustiska partier fyllda av skönsång och melankoli.

Utöver Sjölander så består bandet bland annat av Hadi Ali från Halmstad på gitarr, Torsten Liljekvist från Södertälje på bas samt en anonym trummis.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här