Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Till vardags driver John Pahlm kulturkaféet Rotundan i Norre katts park i Halmstad. Nu har han blivit ordförande i nätverket Live Halland. Bild: HP/Arkiv
Till vardags driver John Pahlm kulturkaféet Rotundan i Norre katts park i Halmstad. Nu har han blivit ordförande i nätverket Live Halland. Bild: HP/Arkiv

Nytt nätverk ska stärka livemusiken i Halland

Mitt under coronapandemin, när landets musikscener ekar tomma, har nätverket Live Halland bildats. Tillsammans ska de halländska arrangörerna utveckla livemusiken i länet.

Branschorganisationen Svensk Live har fått ett nytt regionalt tillskott. Det nystartade nätverket Live Halland ska representera arrangörerna i de halländska kommunerna och främja livemusiken.

– Det känns väldigt kul att Svensk Live tagit initiativet till att Halland också ska få ett nätverk. Eftersom vi går in under riksorganisationen så innebär det en viss kredibilitet redan från början, säger John Pahlm, ordförande i Live Halland.

Ska hitta Hallands kärna i livemusiken

Nätverket riktar in sig på popmusik och ska verka för att hallänningarna, och den tillresta publiken, får tillgång till ett ökat konsertutbud som består av många olika musikaliska uttryck.

– Vi ska hitta Hallands kärna i livemusiken. Trots att vi är ett litet län så har vi inte någon direkt kontakt med varandra i dag. Nätverket möjliggör samarbete där vi kan lära oss av varandra så att musiklivet kan växa, säger John Pahlm.

Ett förbättrat förhandlingsläge

Svensk Live har funnits sedan 2017 och har över 200 medlemmar. I organisationen samlas en mängd olika aktörer kopplade till livemusik, som exempelvis festivaler, klubbar, arenor och musikföreningar. Syftet är att främja, stötta och utveckla livemusiken.

John Pahlm tror att det regionala nätverket kommer ge musikarrangörer i Halland ett förbättrat förhandlingsläge gentemot bokningsbolagen.

– Nu kan vi samverka och få hit större artister, som kanske svänger förbi flera städer i länet under samma turné. I dagsläget åker man tyvärr ofta direkt från Malmö till Göteborg. Men den halländska publiken är redo för att det ska lyftas mer livemusik, säger han.

Den regionala avdelningen Live Halland startade i samarbete med Svensk Live, Studiefrämjandet Halland och arrangörer i Halland.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här