Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Melloartisterna längtar till Halmstad

Under våren har de fullt upp i Sveriges största tv-produktion. Men i sommar ger sig Wiktoria, Robin Bengtsson, Charlotte Perrelli och David Lindgren ut med Diggiloo-turnén – och de ser fram emot att komma till Halmstad.

Vissa av årets artister är mitt uppe i genrep inför lördagens tävling, medan andra har ett par veckor kvar innan det är dags att kliva upp på scen. Och för programledarna gäller det att vara på topp hela våren. För Wiktoria, Robin Bengtsson, Charlotte Perrelli och David Lindgren gäller olika förutsättningar, men de har två saker gemensamt. De är med i Melodifestivalen 2017, på olika sätt, och de ska alla hänga med på sommarens Diggiloo-turné, som bland annat gör stopp i Halmstad, Båstad och Kungsbacka.

Men först ska det tävlas i Mellon, något som Charlotte Perrelli är van vid. Hon har vunnit två gånger i Sverige och en gång i Europa. Detta blir hennes fjärde medverkan, men till skillnad mot förut går hon inte in med inställningen att hon ska vinna. Det är inte därför hon är med.

– Jag är inte här för tävlingen, utan för att få fram en ny låt. Det ska bli skitroligt och jag är glad och taggad. Det har varit superroligt tidigare, och jag har ju vunnit två gånger. Men jag kommer inte att stå i Ukraina i maj, det vill jag inte

Det blir nämligen en helt ny Perrelli vi får se på lördag, där hon sitter ensam på scen med en gitarr. Under veckan har hon redan släppt ett par låtar, som likt lördagens låt är något helt nytt.

– De bygger på texter, det är mycket självupplevda texter. Det blir en blandning, med lyckorus och positiva känslor, och även lite Cornelis-känslor. Och sedan kommer det ett nytt album så fort min låt från Melodifestivalen får släppas. Albumet ligger redan pressat och klart.

Men det finns andra som är mer taggade på en eventuell vinst. Både Wiktoria och Robin Bengtsson var debutanter och relativt okända förra året, men tog sig båda direkt till final, där de slutade fyra respektive femma.

I finalen tog Frans, även han debutant, hem en storseger, men efter hans låt var det Wiktorias ”Save me” som fick flest röster från tittarna.

– Jag vill inte vara en sån som säger att det betyder allt, men… Det betyder väldigt mycket. Eller, jo, det betyder allt. Att folk gillade låten så mycket. Jag kunde aldrig tro att den skulle bli framröstad som tvåa. Jag var helt tagen, och förstod inte vad som hände. Jag var bara glad över att ha gått till final. ”Varför har de inte ropat upp mitt namn än” tänkte jag när alla andra fick poäng och jag satt bara där och skrattade.

– Det känns som att hela året har varit en dröm. ”Har jag varit med om detta?” Det är en stor dröm som jag har haft sedan jag var liten. Men 2017 ska bli ännu bättre.

Och inte nog med musikframgångarna. Wiktoria har även blivit Disneyprinsessa. Hon gör den svenska rösten till huvudkaraktären i filmen ”Vaiana”. Något som hon aldrig hade kunnat föreställa sig som barn, när hon satt och tittade på favoritfilmerna ”Lejonkungen” och ”Mulan”.

– Musik visste jag att jag skulle hålla på med, men att jag skulle bli en Dinseyprinsessa, det trodde jag aldrig. Det visar att drömmar kan gå i uppfyllelse.

Även för Robin Bengtsson har det senaste året inneburit att gå från relativt okänd till ett liv i showbusiness.

– Året har varit helt fantastiskt. Jag kunde sluta mitt kontorsjobb, ett nio-till-fem-jobb, och bara satsa på musiken. Och det är så klart tack vare Melodifestivalen.

Därför går han in med andra förutsättningar i tävlingen i år.

– I år har jag ett större lugn, mer rutin. När jag kommer ner till Växjö kommer jag inte vara lika uppstressad. Jag kommer kunna njuta mer.

Han går in i tävlingen om två veckor.

– Just nu är det mycket rep, ganska intensivt. Jag har dansare och koreografer som även är med i andra nummer, så de är inte alltid tillgängliga. Då gäller det att passa på när man kan. Numret skiljer sig jättemycket från förra året. Då stod jag still, nu är det upptempo. Det blir dans.

Hur är dina dansskills?

– De är faktiskt lite bättre än vad jag trodde.

David Lindgren har fullt upp inför vårens programledarskap ihop med Clara Henry och Hasse Andersson, och den inplanerade intervjun med HP hanns inte med. Men han är med på Diggilooturnén ihop med de andra, något de alla ser fram väldigt mycket mot.  
Bland annat gör de ett stopp i Halmstad, och för Robin blir det lite som att komma hem. Åtminstone kommer en stor del av hans släkt och vänner att vara på plats.

– Jag höll på mycket med motocross och tävlade ofta i Hallandscupen. Jag har varit på de flesta ställena som har crossbanor; de har väldigt bra banor i Veinge och Åled. Men jag har också varit mycket i Tylösand med familjen. Halmstad blir den stad på turnén som är närmast för min familj och släkt att besöka. Många av dem, både de som bor i Halmstad och Falkenberg, kommer, så Halmstad blir den stora hemvändarorten på turnén.

Även Wiktoria är van vid att tillbringa somrarna i Halland. Dock inte i Halmstad.

– Just där har jag inte varit jättemycket, bara några gånger. Men Halland i stort, och Bohuslän, är mina favoriter. Varberg har jag varit jättemycket i. Alla boråsare lever ju där på sommaren, haha.

Alla är dock förberedda på hur vädret kan vara på västkusten i juli.

– Jag hoppas på en bra svensk sommar så publiken slipper sitta i regnkappor, säger Robin.

– Det ska bli så skönt att komma till Halmstad, säger Charlotte Perrelli. Jag har varit där många gånger, och det är så fint med stranden och havet. Vi får bara hoppas på att det blir fint väder.

För Charlotte blir det sjätte Diggiloo-turnén, och hon vet vad som förväntas av deltagarna.

– Det är den största rullande sommarturnén, med uppemot 10 000 som tittar. Det grillas korv och det är picknick. Det är en fantastisk dag för hela familjen. Många har kanske fått biljetterna i julklapp eller födelsedagspresent och har gått och sett fram emot detta ett helt halvår. Det är viktigt för oss artister att tänka på. För oss kan det bara vara en ”vanlig dag på jobbet”, men för en del är detta det största som händer på hela sommaren. Så det gäller att ge allt och lite till.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här