Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Med pianot i centrum

I dagarna släpper Per Störby Jutbring sitt första soloalbum under eget namn. På ”Dance of the diaper fairy” har New Tide Orquestas musikaliske ledare hittat tillbaka till pianot. I april spelar han i uppväxtstaden Falkenberg.

– Jag har ganska nyligen blivit pappa, så det har inte funnits så mycket tid till musik. Men jag tog en vecka där jag åkte till Visby, låste in mig i ett rum med ett piano och inspelningsutrustning. Jag hade inte skrivit en enda ton på förhand, berättar Per Störby Jutbring om nya skivan.

Resultatet är ett stämningsfullt album, där komponerade pianostycken varvas med orkestrala bitar och ren improvisation.

Det är inte mycket pålägg, skivan är ganska minimalistisk?

– Ja, det är lite av min grej att bryta ner musik i sina minsta beståndsdelar. Hur får man en enda ton att låta själfull, liksom? Sådant arbetar jag mycket med.

Hinner du hålla på med flera musikaliska projekt som småbarnsförälder?

– Både jag och Kitty är frilansare så vi har helt enkelt löst det genom att vi arbetar varannan dag. Så jag har hållit på med den här plattan och skriver ny musik till New Tide Orquesta. Vi ska släppa en liveplatta som ska spelas in i Brasilien.

Per besöker Kulturskolan i Falkenberg antingen den 8 eller 9 april för att hålla i en föreläsning på dagen. I samband med det ger han även en konsert.

Bor: Stockholm.

Familj: Frun Kitty, dottern Nikki-Lo, mamma och pappa och tre systrar med familjer och hundar.

Gör: Musiker/kompositör. Driver podcasten Poddy-Lo tillsammans med Kitty Jutbring. De berör ofta genus och jämställdhet i familjelivet.

Aktuell med: Släpper albumet ”Dance of the diaper fairy” i dag.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här