Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uppladdning. Mariette Hansson alias MaryJet tar en fikapaus, efter en hektisk höst. Men redan i morgon står hon på scenen, på B&B i Halmstad.

Mariette blir MaryJet på hemmaplan

Nu får Halmstadborna möta sin idol. I morgon fredag uppträder Mariette Hansson på B&B som denna kväll är öppet för alla åldrar. – Det känns bra att min unga fans får komma in, säger Mariette.

Jag träffar Mariette på Fribergs konditori, där hon har hunnit ge några intervjuer i höst. Hon bor bara några portar från kaféet, så det blir nästan som ett extra vardagsrum.

– Ja, och där har vi vår trädgård, säger Mariette och pekar ut mot Norre katts park.

I höst har hon dock inte fått se så mycket av vare sig lägenhet eller park. Mariette har bott på hotell i två och en halv månad, under hela ”Idol”-cirkusen.

Hur ser du på den tiden i dag, med några veckors distans?

– Jag kan inte komma på något som var dåligt, jag hade jätteroligt hela tiden. Det var så många härliga människor inblandade i produktionen och trots att den var gigantisk så fick jag bestämma mycket själv – allt ifrån låtval till kläder.

Nu är Mariette tillbaka på hemmaplan, på allvar, som MaryJet och i morgon spelar hon med sina gamla vänner och musiker på B&B:s scen.

– Det ska bli fantastiskt roligt att sjunga mina egna låtar inför publik igen. Dessutom smyger vi väl in några godingar från ”Idol”.

Mariette är glad över att B&B i morgon skippar åldersgränsen och är öppet för alla (alkohol säljs endast i en avskild del av lokalen, till den som är minst 18 år).

– Jag har fått så många nya fans, från åtta år och upp till… 90, att döma av alla mejl och brev.

Ja, även om Mariette är tillbaka i gamla banor, så är det förstås mycket som är annorlunda. Hon får fler anbud om spelningar (och ska bland annat uppträda vid invigningen av Halmstad arena 20 februari nästa år) och försäljningen av hennes platta ”In this skin” – som hon gav ut förra året – har ökat kraftigt.

– Jag ser fram emot att börja jobba med en ny skiva nästa år, men vi får se på vilket bolag det blir, säger Mariette som förutom alla artistiska framgångar med ”Idol” även har kommit ut som lesbisk i medierna och ett av Sveriges största tv-program.

Var det självklart för dig att berätta om din flickvän Alisa?

– Ja, jag hade aldrig anmält mig till ”Idol” om jag inte hade kunnat stå för det. Jag tycker att det blev bra i medierna, precis så odramatiskt som jag ville ha det, och jag har bara mött positiva reaktioner. Jag får så många mejl och brev från folk som berättar att jag har hjälpt dem att våga vara sig själva.

– Det kanske behövdes en förebild i min ålder och jag hoppar gärna upp på samma tåg som Eva Dahlgren.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här