Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
I en loge i Coop Norrbotten Arena förbereder sig Linnea Henriksson inför fredagskvällens genrep, medan hårstylisten Gustav Lagerträd ska skapa
I en loge i Coop Norrbotten Arena förbereder sig Linnea Henriksson inför fredagskvällens genrep, medan hårstylisten Gustav Lagerträd ska skapa "ett riktig discohår". Bild: Johan Hammerby

Linnea Henriksson får leva ut sin barndomsdröm

Som barn drömde hon om att leda Melodifestivalen, och nu står hon där. Linnea Henriksson från Halmstad älskar det glittriga och färgfyllda - men också att hon får en möjlighet att sträcka ut en hand till dem som inte har någon att dela gemenskapen med.

Linnea Henriksson leder årets upplaga av Melodifestivalen tillsammans med komikern David Sundin och artisten Lina Hedlund.

– Vi har det roligt på jobbet. Väldigt, väldigt roligt på jobbet.

Årets programledare i Melodifestivalen: Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin. Bild: Johan Hammerby
Årets programledare i Melodifestivalen: Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin. Bild: Johan Hammerby

Alla tre har varit stora fan av programmet, och Linnea har älskat Melodifestivalen ända sedan hon var barn. Och det har hjälpt henne mycket i rollen som programledare, tycker hon.

– När jag var liten lekte jag programledare, men jag trodde aldrig att jag skulle bli tillfrågad om att faktiskt få leda det. Det är som att jag är här och leker, men det är också många nya moment att ta in. Det är mycket att sätta sig in i med manus och allt annat.

Linnea känner att hon har fått ihop en bra kemi med Lina och David, och tycker särskilt om att allt är så direkt.

– Jag älskar konserter, att det händer i stunden. Att känna nerverna på spänn. Och det känns skitballt att få veta först vilka som har gått vidare, att veta det före alla andra. Allt detta är en bonus på livet.

Just momentet när artisterna ska få reda på om de har gått vidare eller inte känner Linnea igen från sin egen medverkan i Idol.

– Både jag och Lina (som själv har tävlat i Melodifestivalen) vet hur det är att sitta där. Vi skulle aldrig skoja bort det. Jag har ju också följt många av artisternas karriärer och vet vad det betyder för dem. I den här rollen kommer man artisterna nära, så man tar allt på stort allvar.

Styling

Under intervjun håller Linnea Henriksson på att bli stylad inför fredagskvällens genrep. Till den här deltävlingen utlovar hon extra allt, att de ska maxa det hela.

– Det här är så lyxigt, att man har så lång tid på sig att förbereda sig, det har man inte på vanliga turnéer eller konserter.

Men förberedelserna tar också lång tid.

– Som i går, inför kommunens välkomstfest. Vi hann inte vara där så länge, så det är nästan som att man gör sig fin längre än man är fin, säger hon.

Under lördagen utlovas ett extra glittrigt program, vilket blir en kontrast mot förra veckans mellanakt, där Linnea sjöng en sång om hur ensamma många människor runt om i landet känner sig.

– Jag är glad att jag fick förtroendet att göra det. Mello är något som för ihop oss, som samlar folk. Man kanske tittar med kompisar, med sin familj eller för sig själv. Men på ett sätt tittar vi alla tillsammans. Det är som med alla högtider, de blottar även problemen, som att man kanske inte har nån att dela det med. Och Melodifestivalen är en högtid. Ett sammanhang, där vi alla är tillsammans.

– Och så den här veckan får det bli glatt igen. Det är så fint med det här programmet.

Förkylning på gång

Passande till "vabruari" har även Linnea fått en släng av förkylning, lagom till helgens tävling.

– Jag hade hört folk säga att alla blir sjuka vecka tre. "Ha, inte jag, jag blir inte sjuk". Nu är jag sjuk.

Hon dricker en "häxbrygd" med citron och ingefära, och känner trots allt att det kommer att gå bra på lördagskvällen.

– Jag har fått utöva musiknörderi där man lär sig alla trix för att friskna till, och höra med andra artister hur de brukar göra.

Har dina veckor som programledare fått dig mer eller mindre sugen på att själv ställa upp som artist?

– Jag trivs väldigt bra i den här rollen som jag har nu. Jag har fått extra respekt för de som tävlar, det kräver nerver. Allt ska stämma i tre minuter, som programledare har man lite längre tid på sig. Vi kan spä ut det lite mer.

– Men jag ska aldrig säga aldrig. Jag trivs så bra i den här bubblan, och jag vill inte lämna den. På något sätt vill man vara med här igen och igen.

I en loge i Coop Norrbotten Arena förbereder sig Linnea Henriksson inför fredagskvällens genrep, medan hårstylisten Gustav Lagerträd ska skapa "ett riktig discohår".

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här