Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hard-working trio. Xerxes Andrén, Oscar Pahlm och Lukas Wikström har releaseplening på Nolltrefem i kväll och på Roots i morgon.

Kvartiåtta ger ut album och spelar

Kvartiåtta från Halmstad släpper i dagarna albumet ”Karlavagnen”. – Det är en bred platta. Den består av såväl poppiga som instrumentala låtar, men det finns ändå en helhet, säger Lukas Wikström.

Han är gitarrist i bandet som i helgen har två releasespelningar i Halmstad: Nolltrefem i kväll och Roots på lördag – där det blir två spelningar.

Vid konserterna visas dessutom en dokumentärfilm om hur det går till, när man som ung frilansande musiker ska spela in en platta,

Kvartiåtta består, förutom Lukas, av Oscar Pahlm, bas och Xerxes Andrén, trummor men vid release-konserterna har bandet med flera extramusiker.

Kvartiåtta åker sedan på turne, förstärkt med cellisten Herman Croné och spelar bland annat på Hallands nation i Lund 6 maj, Skip Kitchen bar i Helsingborg 7 maj, Charles Dickens pub i Helsingborg 12 maj, King Hills i Falkenberg 13 maj och Backstage i Varberg 14 maj.

Den 21 maj är bandet tillbaka hemma i Halmstad, närmare bestämt på Folkparken.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här