Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Klara och Drömmarna i final i musiktävling

Både Andres Lokko och Anders "Moneybrother" Wendin gillar dem – i december tävlar Klara och Drömmarna i finalen av Red Bull Jam.

Halmstadbandet Klara och Drömmarna har tagit sig till final i Red Bull Jam, en musiktävling där de medverkande skickar in en musikvideos som en namnkunnig jury sedan bedömer. Videon till låten "Tennsoldat" spelades in i ett parkeringsgarage, vilket tycks ha uppskattats:

"Klara verkar mena vartenda ord hon sjunger i låten 'Tennsoldat'. Bra ide att spela in videon på ett av Sveriges tråkigaste mest magilösa ställen. Det blir en fin installation när hennes angelägna röst studsar runt i den grå verkligheten", tyckte Ander Wendin (Moneybrother).

"Omgiven av en högst originell instrumentering framstår Klara redan som en röst som vill säga oss något, som bara måste nå ut", ansåg Andres Lokko.

Klara och Drömmarna består av Klara Andersson, Billy Nilsson och Axel Croné, som i videon står för sång/gitarr, melodica/klockspel respektive cello.

Finalen i Red Bull Jam avgörs 8 december på Debaser Medis i Stockholm, i potten finns tre inspelningsdagar i en studio i London. Redan den 2 december kan du se Klara och Drömmarna spela live från ett sovrum någonstans i Halmstad, konserten streamas på www.redbullbedroomjam.se där även videon till "Tennsoldat" ligger.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här