Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bandet Jubël från Halmstad, Sebastian Atas och Victor Sjöström är tidigare kända från houseduon Galavant.
Jubël består av Sebastian Atas och Victor Sjöström från Halmstad. Monsterhiten ”Dancing in the moonlight” har blivit populär i England efter att den hördes i ett avsnitt i en brittisk dokusåpa. Bild: Albin Sjödin

Jubël skördar framgång med både ny och gammal musik

Halmstadbandet Jubël är hetare än någonsin. Sommarplågan från 2018 var veckans mest spelade låt på brittisk radio samtidigt som årets släpp klättrar på de svenska topplistorna.

Låten som inte ens var planerad att ges ut har blivit bandets största succé. För två år sedan släppte Jubël en cover på ”Dancing in the moonlight” tillsammans med artisten Neimy. Låten spelades då flitigt i Sverige men har nu fått nytt liv efter att ha hörts i ett avsnitt av en brittisk dokusåpa. Förra veckan var det den mest spelade låten på brittisk radio.

– Det känns otroligt, man kan inte riktigt förstå det eller ta in det. Det är verkligen en dröm som förverkligats, säger Sebastian Atas, ena halvan av bandet.

Originalversionen av låten spelades in av King Harvest 1973. Jubël gjorde 2018 en cover på den version som bandet Toploader släppte i slutet på 1990-talet. Halmstadbandets version har nu streamats en bit över 100 000 000 gånger på Spotify.

– Vi satt bara i studion och spelade melodin på gitarr. När vi gjorde låten hade vi inga planer på att ge ut den men en kille från England hörde låten och ville släppa den. Vi hade ingen plan för den men det gick jättebra ändå, säger Sebastian Atas.

LÄS MER: Halmstadbandet Jubël gör succé med monsterhit

Släppte nytt i våras

I mars släppte Jubël sin första EP ”Strawtown” som bland annat innehöll låten ”Someone” som gör succé i Sverige just nu. Förra veckan tog låten en sjätteplats på Svensktoppen och även den har streamats miljontals gånger på Spotify.

Vad gläds ni mest åt, nya eller gamla framgångar?

– Vi gläds åt båda såklart, men det känns väldigt speciellt med ”Someone” eftersom det är en helt egenskriven låt och ingen cover.

Hur firar ni?

– Vi firade i går i Halmstad med hela vårt team som kom ner från Stockholm. Det blev en trevlig kväll med champagne och allt, skrattar Atas.

LÄS MER: Halmstadbandet Jübel släpper debut-ep

LÄS MER: 34 miljoner streams på senaste släppet – nu kommer Jubëls uppföljare

Sommarsemester i Halmstad

Precis som för resten av musikbranschen har sommaren 2020 blivit långt från vad bandet hade planerat. Turnén med flera stopp har fått ställas in och Sebastian och bandkollegan Victor Sjöström som annars bor i Stockholm har spenderat sommaren i Halmstad. När HP ringde upp Sebastian hade han precis köpt en glass på Riccardos.

– Vi har varit i Halmstad hela juli och haft vår sommar här, i augusti åker vi tillbaka till Stockholm och gör mer musik, säger han.

– Men vi ser positivt på allt och tänker att allt händer av en anledning. Redan nu har vi planerat mycket inför nästa år. Vi ska spela runt om i Europa och England, det känns jävligt bra.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här