Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Byter musikstil. Tidigare har det varit gitarrpop för hela slanten, men med ”Idiot” ville Johan Sunesson göra en riktig klubblåt för dansgolven.

Johan Sunesson släpper debutsingel på svenska

Han övergav gitarrerna för programmerade syntar och bytte ut de engelska texterna mot ord på svenska. Nu släpper Johan Sunesson från Halmstad sin debutsingel, ”Idiot”.

Johan Sunesson är känd för Halmstadpubliken som sångare i bandet No Shave November, som bland annat vann riksfinalen i Musik Direkt 2009. Men då var det gitarrbaserad indiepop som gällde.

– Jag ville göra något annorlunda. Framför allt har jag velat skriva på svenska väldigt länge, säger Johan Sunesson där han sitter nedsjunken i en soffa i studion Playground på Stålverksgatan.

Men att byta stil har inte varit friktionsfritt. Att bara spela in och mixa singeln ”Idiot” har tagit två månader. Till sin hjälp har Johan haft producenten Andréas Lundgren, Robin Engnell som rappar på låten och bandkamraten Billy Nilsson.

– Vi har testat allt möjligt och gjort massor av omtagningar. Andreas har fått sitta och klicka in varenda taktslag och ton tills de sitter exakt rätt. Det kan ta rätt lång tid innan man hittar hem i en låt, säger Johan.

Resultatet av killarnas slit är en studsig elektropoplåt som i mina öron för tankarna till artister som Daniel Adams-Ray och Oskar Linnros. Med en hittig refräng och en smart text om ett trasigt förhållande.

– Skriver man på engelska kan man helt enkelt sno textrader som låter häftiga. Jag känner mig mer sårbar när jag sjunger på svenska, det blir mer naket. Men jag är jättenöjd med den här låten. Jag ville göra något radiovänligt och att det skulle låta väldigt modern, säger Johan Sunessont.

Han har börjat att spela in fler svenska låtar men tanken är att släppa musiken singel för singel, snarare än att ge ut ett album.

– Det är roligt att fokusera på en låt i taget, då kan man verkligen gå in på djupet och ägna sig åt detaljerna.

Johan Sunesson har i dagsläget inga planer på livespelningar med sitt soloprojekt. Bara att spela den elektroniska musiken live med syntar och trummaskiner blir krångligt för ett band som egentligen mest är vana vid att hamra på gitarrer och trummor.,

Men Johan håller ändå dörrarna öppna för att spela musiken ute. I sommar spelar nämligen han och de andra tre musikerna i coverbandet Strucky Likes som är husband på Leifs Lounge och Solgården.

– Och skulle folk vilja höra ”Idiot” så kommer vi naturligtvis spela den.

Låten finns tillgänglig på digitala kanaler som Spotify och Itunes genom Halmstadbolaget Stereo Music Sweden. ”Idiot” har dessutom fått en musikvideo på Youtube, regisserad av Halmstadfilmaren Jonas Börjesson.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här