Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ingen Melodifestival i Halmstad 2017

Det blir varken nakna bloggare eller rosa dockor i Halmstad arena till våren. Åtminstone inte i Melodifestivalens regi.

I våras avgjordes Melodifestivalens Andra chansen i Halmstad, och under tisdagen presenterades vilka städer som ska arrangera tävlingen nästa år. Bland dessa finns inte Halmstad med. Och det finns en naturlig anledning till detta. Kommunen har nämligen inte sökt evenemanget.

– Det fanns ingen sådan ambition. Förutom Stockholm, Göteborg och Malmö brukar inte samma stad få arrangera Melodifestivalen två år i rad, och vi visste att SVT brukar vilja ha det så. Då fanns det ingen större ambition från vår sida att söka, säger Ann Johansson, chef för Halmstad convention bureau.

Förutom Sveriges tre största städer så har det bara hänt en gång tidigare att en stad har fått arrangera deltävlingar två år i rad, när Sundsvall gjorde det 2002 och 2003.

– Dessutom kan det vara bra att vila. Det var oerhört lyckat och uppskattat här i våras, men jag tror att man mår bra av att det inte kommer för ofta.

I stället får de som vill se programmet live bege sig till någon av städerna Göteborg, Malmö, Växjö, Skellefteå, Linköping eller Stockholm. Alla städer har anordnat deltävlingar eller finaler flera gånger tidigare.

Dock är det ingenting som hindrar att Halmstad ansöker i framtiden.

– Det är inte så att vi inte är intresserade av att söka det igen. Men man ska mäkta med det, arenan ska vara ledig, det är mycket som ska klaffa. Men det är ytterst intressant att kolla på det igen i framtiden, säger Ann Johansson.