Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstadfödda Mauv har släppt ny singel. Debutalbumet är i verkstaden. Bild: Pressbild
Halmstadfödda Mauv har släppt ny singel. Debutalbumet är i verkstaden. Bild: Pressbild

Indiebandet Mauv från Halmstad släpper singel

Det Halmstadfödda gänget i Mauv är tillbaka med en ny singel. Gitarrist och låtskrivare Wael Mahrous berättar om den nya actionpckade ljudbilden och det växande suget efter att spela live under en rasande pandemi.

Fyra gick på Sturegymnasiet och en på Sannarp, men nu håller alla Exilhallänningarna till i södra Skåne. Det är också där som den nya singeln ”Goodbye friend” kom till och spelades in.

– Vi håller alltid på att leta efter nya sound och nu ville vi ha en riktigt energirik låt. Det tar bara tjugo sekunder innan man hör hur den kommer explodera i högtalarna, säger Wael Mahrous.

Det är första släppet sedan er EP ifjol. Kan vi förvänta oss att detta är början på ett album?

– Ja, det är den första singeln från ett album som vi har tänkt spela in efter sommaren.

Det är ösigare än tidigare. Kan du berätta om hur låten kom till?

– Vi saknar att stå på scen och bestämde oss för att spela in något som påminner oss om att göra det.

Att spelningarna är färre för artister världen över råder det ingen tvekan om. Det mesta tyder däremot på att de ska spela i Halmstad senare i år.

– Vi ska spela på Rotundan i Halmstad. Vi har gjort två år innan så det har nästan blivit tradition. Det är en så himla fin inramning där.

Har coronakrisen även påverkat skrivandet?

– Ja, det är väl en anledning till att låten kommer nu. Jag skrev låten för bara tre månader sedan och nu har vi ju mycket tid till att vara i studion, säger Wael Mahrous.

Är det alltid du som skriver själva skalet till låtarna?

– Ja, jag skriver ackord och text. Man vill ju inte gärna jämföra sig med The Beatles, men lite som John Lennon kom med ett skal och Ringo sedan lade trummor på och så vidare. Det hade inte kunnat låta som det gör om jag skulle skrivit allt.

En Beatles-jämförelse kan man väl unna sig?

– Okej då.

Varifrån hämtade du inspiration till denna låten?

– Jag brukar inte lyssna på musik när jag skriver, men innan jag började skrivarprocessen lyssnade jag väldigt mycket på Wolf Alice. Sedan finns det lite Beach Boys-inspirerade stämmor där i också.

Mauv har kontrakt med det Halmstad- och Göteborgsbaserade indie-skivbolaget Vårö och Wael Mahrous är tacksam för att de inte stressar bandet med att släppa musik.

– Vårö är så jävla fina och jag tror att de håller med om att det hellre får ta tid och bli bra. Man får mycket kärlek från dem.

Det är ju uppfriskande att höra en artist säga så om sitt skivbolag.

– Ja, men visst! Lokala skivbolag ”is the shit”.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här