Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

HP sänder festivalen ”Kulturen tystnar aldrig”

”Kulturen tystnar aldrig” - så heter den festival som sänds digitalt från Halmstad Live på lördag kväll. Nu står det klart att alla tittare kan se konserten på Hallandspostens hemsida.

HP har tidigare i veckan skrivit om den digitala festivalen som skulle livesändas på facebook. Efter att Hallandsposten gick med som samarbetspartner står det nu klart att alla som vill se konserten kan göra det via Hallandspostens sajt. Festivalen är gratis och till för alla, och kommer därför att vara upplåst.

– Det känns väldigt kul. I och med detta kommer vi nå ut till en bredare publik, det blir speciellt roligt för våra artister som är med, säger Daniel Sanjay Ohlsson, initiativtagare till projektet och som även kommer att vara programledare under kvällen.

Festivalen är på lördag kväll, den 4 april, och har 18.00 som starttid och slutar runt 21.30 (observera att det är ungefärliga tider). Det blir ett fullspäckat schema med många halländska artister. Mello-aktuella Amanda Aasa vänder hem från Stockholm till Halmstad för att vara med, och nyligen blev det klart att Funkisfestivalens vinnare Alex Kron också kommer att medverka.

– Jag är så glad över det. Det kommer att bli en magisk kväll. De senaste dagarna har det varit ett otroligt stort tryck bland de lokala artisterna. Jag har faktiskt varit tvungen att tacka nej till fyra band. Förhoppningsvis kan vi göra en liknande kväll framöver, säger Daniel.

Till en början skulle festivalen livesändas på facebook - nu används eventet ”Digital festival - kulturen tystnar aldrig” som en informationssida istället. Länken till Hallandspostens sajt kommer naturligtvis finns med. Men varför sänds då festivalen via Hallandspostens hemsida?

Viveka Hedbjörk, chefredaktör:

– Vi lever i en kris som inte hade någon som helst beredskap för. För att ta oss igenom den på bästa sätt måste vi hjälpas åt och tänka nytt och annorlunda. Hallandsposten vill på olika sätt medverka till att hallänningarna på ett corona-säkrat sätt genomlever den här perioden. Livesänd lokal underhållning är ett fantastiskt initiativ som vi vill ge så många som möjligt chans att ta del av.

Variation på artister

Andra artister som är med under kvällen är bland annat Kvartiåtta. De var husband på Funkisfestivalen i Halmstad, varit en del av humorshowen ”On the edge” och synts på en rad olika galor.

Dessutom kommer band från Varberg, Westcoast Backbeat Orchestra, och Unnaryd, Nü Fiona, finnas med via en inspelad ”musikvideo.”

– Vi visar att hela Halland kokar av engagemang och vill vara med. Även laholmaren Petronella Magnusson uppträder på Halmstad Live. Vi täcker en stor del av vårt län, säger Daniel och tillägger:

– Vi har lyckats få en väldigt bra blandning av artister. Kvällen kommer stegras uppåt, från lite lugnare framträdanden till mer festmusik. Vi hoppas att många hallänningar tittar och dansar i sina hushåll.

Går bra att swisha en gåva

Samarbetspartners är Studiefrämjandet Halland Musik, Audio & Lights Group i Halmstad, LinSon AB, Halmstad Live, Maxi, Hallandsposten och Region Halland - som ger 25 000 kronor i expresstöd. Pengarna går till artisterna som medverkar.

Det går även bra att swisha en gåva under kvällen. Numret kommer att finnas på facebookeventet - ”Digital festival - kulturen tystnar aldrig.” Pengarna går till artisterna.

Hela programmet för kvällen läggs ut på facebooksidan under fredagen.

Här är alla artister:

Daniel Sanjay (programledare)

Kvartiåtta

Amanda Aasa

Anna Lovdal

Alex Kron

Jimmy Ottosson

LissyRebecka

Andreas Wahlman

Maria Albjär och Petronella Magnusson

Kalle Lönn

La Shakers

John Pahlm

Welander

Von Sicard

Essa Cham

Reklampauser med Ung Företagsamhet – Finalister visar upp sina företag

Med via inspelade videos - Westcoast Backbeat Orchestra från Varberg och Nü Fiona från Unnaryd.

Övrigt:

Observera att Halmstad Live är stängt för publik, i och med coronapandemin går festivalen endast att se digitalt.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här