Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstadmusiker spelar på Roskilde

David Alexander, musiker med rötterna i Halmstad, spelar på Roskildefestivalen i sommar under namnet Summer Heart.

Att spela på Roskilde, är det en stor grej för Summer Heart?

– Det är det överlägset största jag gjort hittills. Jag har varit ute på Europaturnéer men då har det handlat om att spela på klubbar för mellan 100 och 500 personer. Den biten älskar jag också, men att spela på Roskilde är i en annan liga.

Hur kändes det att få en sådan spelning?

– Jag bestämde mig för länge sedan att nästa gång jag åker på festival blir det som artist. Jag var 19 när jag var på Roskilde senast och i dag är jag 29. Det känns otroligt häftigt att komma tillbaka och se festivalen från "andra sidan".

Jag gör mycket promotion själv, men hade inte alls kontaktat Roskilde utan de har helt enkelt hört mig och gillar musiken, det känns jättekul.

Berätta lite om projektet!

– Summer Heart föddes i Halmstad under 2009 när jag mellanlandade där efter att ha bott några år utomlands. Då hade jag spelat gitarr i en massa olika band men min farsa är synt- och tekniknörd så jag lånade hans 80-talssyntar och provade mig fram musikaliskt. Musiken är poplåtar med elektroniska och drömska inslag, den har kallats både chillwave och shoegaze av kritiker.

Vad har du mer på gång framöver?

– Förhoppningsvis blir det både USA- och Europaturné i höst. Jag skulle gärna spela i Halmstad i sommar, Rotundan är ett favoritställe. Men att spela i Halmstad är de mest skrämmande spelningarna jag gör, eftersom det kan dyka upp gamla kompisar och titta.

Jag arbetar också med ett nytt album som kommer ut om en månad eller två. Eftersom jag gör allt från låtskrivande och inspelning till mixning och promotion på egen hand så kan jag styra över allt lite som jag själv vill.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här